DOLAR

32,4359$% -0.17

EURO

34,7999% -0.52

STERLİN

40,6017£% -0.5

GRAM ALTIN

2.450,06%0,59

ÇEYREK ALTIN

4.065,00%-0,15

TAM ALTIN

16.233,00%-0,16

ONS

2.347,58%0,68

BİST100

9.918,38%2,07

BİTCOİN

2082922฿%1.29234

a
alan18-kopya

BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ: NECATİ BAĞCI CİNAYETİ

Suriye iç savaşı 8.yılında. Hiç şüphesiz bu iç savaşın Suriye halkından sonra en büyük zararını Türkiye ve Türk halkı gördü. Türkiye'de eskiden anketlerde 'Sizce en büyük problemimiz nedir?” sorusuna vatandaşlarımız terör cevabını verirken, şimdi ise son 8 yıl içerisinde bu sorunun cevabı 'Suriyeliler' oldu.

***

Yanlış dış politikalar sonucu 'balık baştan kokar' deyimi misali hata en başında yapıldı. Sığınmacıların sadece kontrollü bölge, tampon bölge veya sığınmacı-kent gibi bölgesel ve geçici yerleşim yerlerine yerleştirilmesi gerekirken, biz bırakın bunu uygulamayı geçen yıl mevcut kampları da kapatıp kamp sakinlerini kendi ellerimizle kentlere dağıttık.

***

Bugün Suriyelilerin birçoğu şehir yaşamına bizim birçok vatandaşımızdan daha çok adapte olmuş durumdalar. İçlerinde fabrika kurarak sanayicilik yapan, geniş çaplı ticari faaliyetlerde bulunan birçok kişi var. Yine azımsanamayacak kadar bir oran da açlık ve safalet içinde ve bu durumundan ötürü her türlü suçu işlemeye müsait halde yaşıyor ve maalesef ki bu sorun bizim için gitgide büyük bir tehdit haline geliyor.

***

Bu tehditin ne kadar büyük olduğunu bu senenin başında evinin önünde tartıştığı Suriyeliler tarafından boynundan  bıçaklanarak günlerce sürdürdüğü yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybeden Necati Bağcı kardeşimizin ölümüyle daha iyi anladık. Bu olay ilk değil ve bu gidişle son da olmayacak. Necati'nin ölümü sıradan bir vaka değil, Necati'nin ölümü bu ülkenin karşı karşıya olduğu büyük tehditin sadece bir parçası.

***

Necati için şu an adalet beklemekten başka yapabileceğimiz hiç birşey yok. Fakat başka Necati'leri kaybetmemek için ivedi şekilde önlemler almamız şart. Bir kez daha Necati kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

RAPUNZEL

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.