DOLAR

32,5091$% -0.05

EURO

34,7706% -0.65

STERLİN

40,7102£% -0.48

GRAM ALTIN

2.439,61%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.049,00%0,05

TAM ALTIN

16.173,00%0,04

ONS

2.337,14%0,23

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074949฿%-1.25432

a
alan18-kopya

CAMİYE DEĞİL OKULA İHTİYACIMIZ VAR

Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül ile göreve yeni başladığı günlerde bir röportaj gerçekleştirmiştim. Sorduğum sorulardan biri Gaziantep'in eğitimde gitgide aldığı kötü sonuçlar ve çözüm yollarıydı. Bu soruyu Sayın Vali, ”Başarı görecelidir bunu sadece okullarda verilen eğitime bağlamamak lazım bu sebepten dolayı ben aslında bir başarısızlık görmüyorum” diyerek yanıtlamıştı. Bu cevapta Sayın Vali aslında başarısızlığı sadece okullara, öğretmenlere vs. Bağlamanın yanlış olduğunu, çocuğun yetiştiği aile ortamı, kabiliyet, beceri ve yatkınlıklar gibi birçok sebebin de bu başarı kriterini etkilediğini anlatmak istemişti. Bunun haricinde esas önemli olan noktaya gelecek olursak Sayın Vali Gaziantep'in eğitimde istenilen noktalara gelmesi için 100 gönüllüye ihtiyacımız var demesiydi.

***

Gelelim bu 100 gönüllü meselesine.100 gönüllü demek aslında 100 hayırsever okul yaptırabilecek insan demek. Çünkü Sayın Vali'ye göre Gaziantep'teki en büyük eksik derslik sayısı. Göreve geldiği günden beri kendisi bu noktada sanayicilerle hep bağlantı halinde ve birçok hayırseverle okul yapımı üzerine de protokol imzaladı. Fakat bakıyorum birçok hayırsever okuldan ziyade cami yaptırmaya yönelmiş durumda. Bugün mevcut hükümet konağı binasının yıkılarak yerine büyük bir cami yapılacağı söylentileri dolaşıyor. Şimdi bazı okurlar benim anlatmak istediğimi yanlış anlayabilir ama şu bir gerçek ki bir toplum ancak ve ancak eğitimle yükselir. Camilerimizin sayısı özellikle şehir merkezinde yeterli durumda. Vakit namazlarında çarşıdaki camiler dahi bomboş oluyor. Yaz ayları haricinde doğru düzgün bir kuran eğitimi dahi verilmiyor. Fakat okula her daim talep var, istek var, ihtiyaç var.

***

Ben tüm hayırseverlere buradan bir çağrı yapıyorum. Önceliğimiz lütfen okul yaptırmak olsun. Hani Peygamber efendimizin bir hadisinde “Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin” diye buyurmuştur ya aynen o misal diyorum ki, maddi, manevi her şeyimizi eğitim üzerine yapalım daha fazla geç kalmadan, kıyamet kopmadan.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

LİYAKAT VE EHLİYET

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.