DOLAR

32,4884$% -0.05

EURO

34,8128% -0.52

STERLİN

40,6564£% -0.45

GRAM ALTIN

2.441,02%0,21

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%0,10

TAM ALTIN

16.182,00%0,09

ONS

2.338,93%0,31

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2077626฿%-1.13476

a
alan18-kopya

CİNSEL TERAPİ NEDİR ?

Kısa bir aradan sonra hepinize merhaba : )

Farkettim ki cinsel terapi ülkemizde anlam düzeyinde bilinmeyen ya da cinsel mitlerle birçok defa karşılaşmamı sağlayan bir yapı haline gelmiş.

En çok karşılaştığım soru başlıklarından biri;

  • Merhaba hocam. Cinsel terapi hakkında bilgi alabilir miyim?

Hemen açıklayalım;

Cinsel terapi; bireylerin cinsellik alanında duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, cinsel ve ruh sağlıklarının geliştirilmesi aynı zamanda korunmasını sağlayan tekniklerin genel adıdır.

Bir diğer soru ise Cinsel terapist ne yapar?

Bende bu soruyu şu şekilde kolaylık sağlayan bir yöntem ile açıklamaya karar verdim ve bunu kullanıyorum.

-Daha önce bir psikolog ile görüştünüz mü? Görüşme yapmadıysanız bile en azından görüşmelerin nasıl olduğunu, nasıl bir yön çizdiğini eminim ki biliyorsunuzdur.  Televizyon ya da internet üzerinde birçok konu görüyoruz. İşte cinsel terapide de bu şekilde bir yol çiziyoruz.

Kişiler cinsel hayatı ile ilgili problemleri bize aktarıyor. Bizler de terapist olarak bunları çözmeye yönelik görüşmeler ve çalışmalar yapıyoruz. Bu görüşmeler genellikle ikili görüşmelerdir ve aynı zamanda terapist ile görüşülen konular kişilerin bilgilerinin saklı kalması üzerine söz verilir. Terapistlerin kişilerle görüşmeden önce zaten söz verdikleri bir yapıdır bu. Ayrıca kişi ile mahremiyeti üzerine bir sözleşme de imzalanabilir. Güven her zaman öncelikli bir yapıdır bizim için.

Özellikle şöyle bir konuya da değinmek istiyorum.

Cinsel terapi dediğimizde kişisel sorunlarınızı bir başlık altında toplayamayız. Sizler bir soru sorarsınız ve biz de bunu tek bir cümle içerisinde cevaplayamayız. Aklınıza hemen çocukluğunuza inelim yapısı gelmesin lütfen.

Ben kişilerle bir terapiye başlamadan önce soru listesine sahibim. Kişilerin cinselliği kimden nasıl öğrenmiş oldukları ve nasıl uyguladıkları benim için önemli bir konu. Ülkemize baktığımda ve bu soru başlıklarım altında incelediğimde farkediyorum ki kişiler kendi yaşamlarında birçok mitleri eski dönemden alarak kendilerine uygulamaya devam etmişler ve hala devam etmekteler.

Ben ise bu mitleri terapiye gelen bireylerde olumsuz düşünceleri kaldırıp yerine yenisini koymayı hedef aldım ve bu şekilde çalışmaya devam ediyorum. Psikolojide genel bir yapıdır aslında kişiden bir alışkanlığı kaldırıyorsak eğer yerine yenisi ve doğru olanı koymaya çabalamalıyız bireyle birlikte uygun ödevler ile yavaş yavaş uygulamalı bir şekilde. Çözüme daha çabuk ve doğru bir şekilde ulaşmak sizin de bu ödevlere saygı ve takibinizle ilgili aslında.

Son olarak bir konu daha eklemek istiyorum sizlere makalelerim üzerinde eklemek istediğim birçok konu ve birçok soru var fakat yazıya dökmek bu şekilde soruları açıklamak zor bir durum oluyor başlıklar konusunda sitemizde paylaşmak. Sizler için Youtube içerisinde bir kanal oluşturmaya hazırlanıyorum. Bu demek değil ki yazmaya devam etmeyeceğim. En sevdiğim bir diğer konu makale yazmak ve okuyucularımla paylaşmak. İyi ki varsınız. Varlığınız ile daha da güç buluyorum.

Var olun, sevgi ile.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HAZIMSIZLIK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.