DOLAR

32,4511$% -0.13

EURO

34,7613% -0.66

STERLİN

40,5609£% -0.62

GRAM ALTIN

2.436,61%0,03

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,19

TAM ALTIN

16.150,00%-0,19

ONS

2.338,82%0,30

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2076537฿%-1.07817

a
alan18-kopya

Çocuklar okusun yüzler gülsün

Şanlıurfa Aile Bütünlüğü Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ŞABED) ile Avrupa Birliği ve Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen "Çocuklarla Daha Güçlü Projesi" kapsamında bire1haber.com ekibi temin ettiği kitapları Şanlıurfa’da Dernek Başkanı Emine Çakmak’a teslim etti.

Proje kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, çeşitli kamu kuruluşları ve duyarlı vatandaşların katkıları ile topladığı kitapları, Şanlıurfa’ya götüren bire1haber.com ekibi adına İmtiyaz Sahibi Yusuf Kılıç, Genel Yayın Yönetmeni Elif Lale Kırcaoğlu ve Haber Müdürü Şemsi Ayaslan, Dernek Başkanı Emine Çakmak’a teslim etti. Kampanyaya destek olan bire1haber.com ekibine teşekkür eden ve günün anısına bir plaket veren Başkan Çakmak,” Başlattığımız kampanyamıza destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne, Şehitkamil Belediyesi’ne, çeşitli kuruluşlara, sevgili Gaziantep halkına ve topladıkları kitapları bize kadar ulaştıran bire1haber.com ekibine teşekkür ederim” dedi.

bire1haber.com ekibi adına İmtiyaz Sahibi Yusuf Kılıç ise teslim töreninde, “Çocuklarımız okusun, biz bu projeye daha fazla katkıda bulunmaya hazırız. İnsan ve eğitim odaklı yapılan her türlü projenin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazianteplilere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden ŞABED Başkanı Çakmak,” Projemiz Birleşmiş Milletlere ait küçük çaplı bir megafon projesi. “ Okuduğunu anla ve bana dön” diye. Projemizin hedef kitlesi Şanlıurfa’nın merkez 4 ilçesinde 7-10 yaş grubu arasında etkinlikler düzenleyerek belirli bir kitle ile mahalle sakinlerinden 15 çocuğumuzu orada bulup pijama partileri düzenleyerek kitap okuma etkinliği yapmak. Projemizi uzman kişilerle birlikte yapacağız, orada kitap okumayı sevdirme adına bir psikoloğumuz olacak, hem aileler, hem de çocuklarla birlikte anne veya baba kitap okurken yanında da çocuğunu teşvik etmek amacıyla kitap okumasını sağlayacağız” dedi.

PARKLARA KİTAPLIKLAR YAPILACAK

Emine Çakmak, yürüttükleri proje kapsamında Şanlıurfa’nın dört merkez ilçesinde yer alan parklara kitaplıklar kuracaklarını ve bu kitaplıkları da kitaplarla donatacaklarını ifade ederek,” Projemiz içerisinde yer alan etkinlikler kapsamında her bir parkta bir tane kitaplık yapmak, o kitaplıklara 7-10 yaş grubu çocuklar için kitaplar yerleştirmek, bunu yaparken de hem proje ortaklarımız ve hem de çocuklarımızla birlikte kitaplarımızı dizerek kitaplarımızı hediye edeceğiz.  Bu etkinliklerimizi Üniversite gençliği ile beraber yapacağız. Parklarda oturan çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz, bir parka gittiğimizde bakarsınız 7 kişi de olur, 60 kişi de olur, 150 kişi de olur. Etkinliklerimizi  planlı projeli bir şekilde değil, o anda parklarda olan çocuklarla beraber yapacağız” şeklinde konuştu.

KİTAPLIKLARA TARIM İŞLERİNDE HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUKLARIN İSİMLERİ VERİLECEK

ŞABED Başkanı Emine Çakmak, projelerine Gaziantep’ten destek veren bire1haber.com ekibine teşekkür ederek, parklarda yapılacak kitaplıklara tarım işlerinde ve suda boğularak hayatını kaybeden kız ve erkek çocukların isimlerini vererek çocukların anılarını oralarda paylaşacaklarını sözlerine ekleyerek yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

6 AYDA TAMAMLANACAK

Projemiz hayata geçirildi ve 30 Temmuz’da bir etkinlik düzenleyeceğiz ve ilk kitaplığımızı kuracağız. Daha sonra da 6 ay içerisinde projemizin tamamını bitireceğiz. Ayrıca, parklarda düzenleyeceğimiz etkinliklere katılan çocuklarımızın isimlerini kayıt altına alacağız ve çocuklarımıza sinema ve kültürel programlarımıza katılmalarını sağlayacağız.

ANNELERDE EĞİTİLECEK

Bunların yanı sıra mahallelerimizde yapacağımız çalışmalarda çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırırken, annelerimizi de eğitmeyi amaçlıyoruz. Annelerimize, çocuklarının kitap okuma alışkanlıklarını nasıl kazandıracaklarını, eğer okuma yazmaları yoksa bunu nasıl yapacaklarını uzman sosyolog ve psikologlarla evlerde toplantılar düzenleyerek anlatacağız.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR

Projemizde yer alacak mahalle temsilcilerimizi belirledik, her mahalle temsilcimiz kendi bölgesinde çalışmalarını yapmaya başladı. Çocuklarımızı dezavantajlı gruplardan seçmeye çalışıyoruz. Dezavantajlı grup derken, parklarda pet şişe, gazete ve kağıt toplayan çocuklar. Biz bu çocukları alacağız, pijamalarını giydireceğiz ve birlikte kitap okumalarını sağlamak istiyoruz.

KİTAP SAYISINDA SINIR YOK

Projemize, gerçekten çok büyük bir ilgi var. Gerek Şanlıurfa ilimizden, gerekse de çevre illerimizden bizi arayarak veya bizzat kitap getirerek katılım sağlayan bir çok insan var. Kampanyamızda zaten belirli bir sayı yok ve sınırsız, ne kadar kitap toplayabilirsek o kadar çok çocuğumuza ulaşacağız.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

En çok ilgi gören mesleklerden biri de Mimarlık

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.