DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2049595฿%-1.82511

a
alan18-kopya

İLHAM VEREN KADINLAR HKÜ’DE BULUŞTU

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, girişimci kadınların iş hayatındaki başarı hikayelerinin ele alındığı “2. İlham Veren Kadınlar Buluşması” düzenlendi.

HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “Kadın Demek” adlı videonun gösterimi ve İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Batu Duru koordinasyonunda hazırlanan “Geçmişten Günümüze İz Bırakan Kadınlar” dijital sergisi ile başladı.

Programa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner ve öğrenciler ile davetli konuşmacılar olarak; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feyza Doyran, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) Birim Sorumlusu Yelda Kına ve Girişimci İş Kadını Ebru Öcal katıldı.

Programın açılışında konuşan ve tüm dünya kadınlarının gününü kutlayarak sözlerine başlayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “İnsanlık tarihi boyunca toplumların temel yapı taşı olan kadınlarımız; aile yaşamının direği, eğitimin ve kültürün taşıyıcısı, bilimin ve sanatın öncüleridir. Eğitimde, bilimde ve sanatta kadınların daha fazla yer alması, toplumumuzun kalkınması ve ilerlemesi adına önemli bir adımdır. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, bilimin, bilgiye erişimin ve eğitimin evrensel değerlerine inanıyoruz, bilimde ve sanatta kadınların daha fazla yer almasını sağlayarak, toplumdaki rollerini daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadınların akademik ve bilimsel alanda güçlenmesi için programlar yürütüyor, Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezimizin faaliyetleri ike farkındalık çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tarih boyunca isimlerini altın harflerle yazdırmış, her alanda başarılarıyla öne çıkan kadın kahramanlarımızın mirasını sürdüren ve günümüzde de aynı azimle ilerleyen tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner ise; kadınların toplumu en etkili yönlendiren, bilgilendiren ve koruyan unsuru olduğunu belirterek 8 Mart’ın bu sorumluluğu yeniden hatırlatıcı bir fırsat olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından, İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Atiye Güner’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Başarılı Kadınlardan Kariyer Öyküleri” isimli panelde; konuşmacılar kadın olarak toplumda karşılaştıkları zorlukları, nasıl aştıklarını, kararlılıklarını ve kendi kariyer yolculuklarına dair tecrübelerini paylaşarak, başarıya ulaşma süreçlerini anlattılar.

8 Mart Kadınlar Günü Programı kapsamında; HKÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından hazırlanan özel ikramlıklar katılımcılara sunuldu. Program kapsamında ayrıca; HKÜ Müzik  Öğrenci Topluluğu tarafından mini konser, HKÜ Medya Öğrenci Topluluğu tarafından film gösterimi ve GASMEK bünyesindeki eğitimciler eşliğinde takı tasarımı, kaligrafi, dokuma ve deri atölyeleri gerçekleştirildi. Program sonunda, günün anısına katılımcılara yaka rozeti ve anahtarlık hediye edildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

NURDAĞI KONUTLARI SAHİPLERİNİ BULUYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.