DOLAR

32,2227$% 0.05

EURO

35,1200% 0.03

STERLİN

40,9266£% 0.06

GRAM ALTIN

2.507,27%0,29

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%1,57

TAM ALTIN

16.272,00%1,57

ONS

2.421,30%0,28

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2138386฿%-0.82115

a
alan18-kopya

Gaziantep’in gurur günü

Gaziantep'e "Gazi"lik ünvanı verilişinin 99. yıldönümü dolayısıyla kenteki kurum ve kuruluşlar yayımladıkları mesajda, Şahinbey'in, Şehitkamil'in, Karayılan'ın ve daha bir çok isimsiz kahramanın dünyaya örnek bir direniş göstererek bu ünvanı hak ettiklerini belirttiler.

FATMA ŞAHİN’DEN GAZİLİK GÜNÜ MESAJI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Şubat Antep’e “Gazilik” unvanı verilişinin 99’uncu yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Şahin mesajında, “ecdadın gösterdiği mücadeledeki direniş örneği, şehrin şanlı tarihine ‘gazilik’ unvanı kazandırdı. Ulusal Kurtuluş Savaşı, tarihimizde vatan, millet sevgisinden ve özgür yaşama isteğinden başka silahları olmayan, hürriyet yolunda ölüme göze alan, atalarımızın kararlığı, çabası ve cesaretiyle başladı. Antep’in Gazi olma serüveni” dedi.

‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum’ inancı ile açlık ve yokluk içindeki bu şehrin, 11 ay boyunca, 6 bin 317 şehit verdiğini aktaran Başkan Şahin, “Binlerce kahramanla vatanseverliği bütün dünyaya kanıtladı. Ülkenin birçok noktasında süren mücadelede Gaziantep’imizin direnişi adeta ikinci bir Çanakkale Harbi olarak tarihte yerini aldı. Bu bütün dünyaya örnek gösterilecek kahramanlık hikayesi, tam bağımsızlığa giden bu zorlu yolda yaptığı katkı sayesinde ‘gazilik’ unvanını kente kazandırdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Onlar yalnız Antep’i değil Türkiye’yi de kurtardılar’ sözleriyle tarihin tozlu sayfalarına adını altın harflerle yazdıran Antep, 8 Şubat 1921 tarihinde, Kurtuluş Savaşı henüz devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çıkardığı kanunla, “gazilik” unvanını aldı. Bu nedenle Antep direnişinin her zaman bizlere örnek olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu günlerde ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermemek gerektiğinin altını çizen Başkan Fatma Şahin, şunları aktardı: “El ele, gönül gönüle kenetlenmek için atalarımızın yıllar önce başardığı bu direniş gibi örnekleri daima hatırlamalıyız ve hatırlatmalıyız. Tarihimiz bugün bizim rehberimiz olmalıdır.  Gaziantep'in kurtuluş mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, yapılan planlara geçit vermeyeceğiz. Bize bırakılan mirasa sahip çıkarak rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızı ilelebet bu topraklar üzerinde dalgalandıracağız. Bu onura erişmemizde tek şehir olmamızı sağlayan atalarımızla, dedelerimizle, kahramanlarımızla bir Gaziantepli olarak gurur ve onur duyuyorum. Antep’ten Gaziantep’e yolculuğumuzun nihayetinde, şehrimize ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 99’uncu yıldönümünde; aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, Antep’in tüm gücüyle direnen fedakâr ve cefakâr halkını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, sizleri içten duygularımla selamlıyorum.”

 

TAHMAZOĞLU, GAZİLİK UNVANININ VERİLİŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’e Gazilik unvanının veriliş yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

"Kurtuluş yıllarında 11 ay süreyle verdikleri çetin mücadele ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihe mal olmuş örnek savunmayla, şehrimizin 'Gazilik unvanı ile taçlandırılmasının 99. Yıl dönümünü kutlamanın büyük onur ve coşkusu içerisindeyiz" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Gazianteplilerin kahramanca verdiği mücadelenin dünyaya örnek gösterildiğine dikkati çekerek, "1. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk olarak 17 Aralık 1918'de İngilizlerin yaklaşık bir yıl süren işgalin ardından Fransızlar ile yaptıkları anlaşma gereği Antep'i Fransızlara terk etmişlerdir. 5 Kasım 1919’da gerek Fransızların, gerekse onlarla hareket eden Ermenilerin baskı ve zulümleri, Anteplilerin direnişine yol açmıştı. Antepliler işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve her türlü imkânsızlığa rağmen, hiçbir yerden yardım ve destek almadan büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücüyle sergiledikleri tarihe mal olmuş örnek savunmayla, Şahinbeylerin, Şehitkâmillerin Karayılanların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde mücadele ederek, 6 bin 317 şehit verme pahasına Antep’i düşman işgalinden kurtarmışlardı. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi, kendi gücüyle işgale 11 ay dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep'i, 8 Şubat 1921 tarihli ve 93 sayılı kanunla 'Gazilik unvanı ile taçlandırmıştır. Böylece Gaziantep adıyla anılmaya başlanmıştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te, Gazianteplilerin bu kahramanlıklarını; ‘Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık timsali olarak alabilirler.’ sözüyle veciz bir şekilde ifade etmiştir. Bizler de bu ülkenin bağımsızlığı için milli beraberliğimize, tarihimize ve milli servetimize sahip çıkarak torunlarımıza büyük ve kadim devletimizi bağımsız olarak devredebilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

 

FADILOĞLU, ANTEP’E ‘GAZİ’ UNVANININ VERİLİŞİNİ KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Antep’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 99. yıl dönümünü kutlama mesajında, “Tarihi, vatan uğrunda döktükleri kanlarla yazan tüm şehitlerimizi; minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” ifadesine yer verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Şubat 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Antep’e ‘Gazi’ unvanı verişinin 99. yıl dönümünü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

 “8 Şubat, bizim onur günümüzdür. Ecdadımız, canı pahasına Antep’i düşman işgalinden kurtardı. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgale yaklaşık 1 yıl dayanan ve düşmana geçit vermeyen Antep’e, 8 Şubat 1921 tarihinde ‘Gazi’ unvanı verdi. Böylece şehir, Gaziantep adıyla anılmaya başlandı. Fransızlar, Ankara Antlaşması’nın ardından 25 Aralık 1921’de şehri boşalttı ve Gaziantep 2 yıl süren işgalden kurtulmuş oldu.

Gazi şehrimizin Gazi adaşı Mustafa Kemal Atatürk, verilen destansı mücadele sonrası, “Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü, Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler. Bu tek Türk şehri, hiçbir yerden maddi yardım görmeksizin kendi kahramanlığı ile kendini kurtardı. Ve Gazi unvanına bihakkın liyakat kesbetti” ifadelerini kullanmıştır.

Yaşanan mücadeleyi; Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençlerimizin de en iyi şekilde öğrenmesi, bunu en iyi şekilde sahiplenerek aynı inanç ve kararlıkla gelecek nesillere aktarılması konusunda hepimize büyük görevler düşüyor. Antep Savunması’nda sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.

Nüfusunun 4’te biri şehit, kalanı ise gazi olan Antep halkının, göstermiş olduğu bu yüksek azim, cesaret ve kararlılık; bağımsızlık ve vatan sevgisinin en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu tüm dünyaya ispat etmiştir. Antep Savunması’nda sergilenen kahramanlıklar, şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir.

Tarihi, vatan uğrunda döktükleri kanlarla yazan tüm şehitlerimizi; minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir ömür, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

KILIÇ, “ECDADIMIZA YAKIŞIR BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 8 Şubat 1921 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 99. yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.

Antep halkının düşmana eğilmediğini ve dünyaya örnek bir kahramanlık sergilediğini altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, sergilenen savunma ve direniş, tarihimizde vatan, millet sevgisi ve hür yaşama aşkı ile yazılan bir kahramanlık destanıdır” dedi.

“HER KÖŞESİNDE KAHRAMANLARIMIZIN ANISI VAR”

Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “Vatan savunmasını her şeyden kutsal tutarak varını yoğunu harcayarak gözünü kırpmadan Antep şehrinin “Gazi” unvanını alışının 99. yılını idrak etmenin onuru içerisindeyiz. Antep halkı kutsal vatan topraklarını hedef alan her türlü saldırıyı tüm olumsuzluklara ve ihanete rağmen koruyarak tarihe adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Antepliler için “Türküm” diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri birer kahramanlık misali olarak alabilirler.” övgüsüne mazhar olan Antepliler dün olduğu gibi bugünde tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir. Memleketimizin her köşesinde Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan ve bu topraklar için kanını döken nice şehitlerimizin ve kahramanlarımızın anıları yatmaktadır. Bize düşen görev ise atalarımızın 6317 vatan evladını şehit vererek düşman güçlerinin ve işbirlikçilerinin amansız işgaline karşı verdiği mücadeleyi asla unutmadan bir ve beraber olarak, sarsılmadan, yıkılmadan ne pahasına olursa olsun ecdadımıza yakışır bireyler olmak ve nesiller yetiştirmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

DEMİR, “ONURLUYUZ, GURURLUYUZ…”

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir Gaziantep’e Gazilik unvanının verilişinin 99. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Demir Yayımladığı mesajında “11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde kahramanca verdikleri mücadele ile dünya tarihine kahramanlık örneği olarak geçen Antep’e, Gazi’lik unvanının verilişinin 99. Yıldönümünü yine büyük bir gurur ile kutluyoruz.

Bugün, 6 bin 317 şehit verme pahasına tarihe mal olmuş bir savunma yaparak 11 ay boyunca işgal kuvvetlerine karşı yokluk içerisinde mücadele eden şehrimizin gurur günüdür.

İşgale teslim olamamak için yaptığı mücadele ile efsaneleşen Anteplilerin direnişi yurdumuzun her yerindeki mücadele ve direnişlere de örnek olmuştur. TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarih ve 93 sayılı kanunla Antep’e Gazi'lik unvanı verilerek onurlu mücadelesi taçlandırılmıştır.

99 yıldan beri 'Gazi' unvanını şerefle taşıyan Gaziantepliler; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Gazilik Unvanı ve İstiklal Madalyasını layıkıyla taşımaya devam edeceklerdir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin şehrimizi Gazilik unvanı ile ödüllendirişinin 99'uncu, İstiklal Madalyası ile tevcihinin 12'inci yıldönümünü kutlarken, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Gaziantepli hemşerilerimin gurur gününü gönülden kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

 

ÜNVERDİ:“BÜYÜK GURURUN 99. YILINDA AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ VE KAHRAMAN GAZİLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gazianteplilerin ülkemizin kurtuluş mücadelesinde canı pahasına düşmana karşı savaştığını belirterek,  Gazi şehrimize “Gazilik” unvanı verilişinin 99. yıldönümünde tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 8 Şubat 1921 tarihinde Antep’i “Gazilik” unvanı ile onurlandırmasının gururunu bir kez daha yaşadıklarını kaydeden Adnan Ünverdi, “Atalarımız 11 ay boyunca her türlü olumsuzluk ve zorlu koşulda büyük bir direniş gösterdi. Bu direniş tüm dünyaya örnek oldu. Bizlerin de, atalarımızdan aldığımız bu kutsal vatanı kanımızın son damlasına kadar savunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” görüşlerine yer verdi.

Antep savunmasında 6317 şehit verildiğini ve 18 bin gazimizin olduğuna vurgu yapan Ünverdi, “Ülke olarak atalarımızdan aldığımız güçle tüm terör odaklarına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin sınır ötesinde başlattığı operasyonları ve teröre karşı verilen mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Vatanımız üzerinde hesabı olanlara geçmişte olduğu gibi bugünde cevabını vermeye devam edeceğiz. Bu uğurda üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya ve seve seve canımızı feda etmeye de hazırız. Gaziantepliler milli mücadele ruhuyla her zaman mukaddes vatanına ve şanlı bayrağına sahip çıkacaktır” cümlelerine yer verdi.

 “Gazi” unvanını şanla ve şerefle taşımaya devam edeceklerini belirten Ünverdi, açıklamasını şöyle tamamladı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar’ övgüsüne mazhar olan bir neslin evlatları olarak kentimizin ve dolayısıyla ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla 99. yıldönümünde Antep'i Gaziantep yapan 6317 şehidimizi ve 18 bin gazimizi, vatan ve milletimiz için can veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

GTB BAŞKANLARINDAN KUTLAMA

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gaziantep’e, ‘Gazilik’ unvanı verilişinin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

İşgal kuvvetlerine karşı canları pahasına mücadele vererek, tüm yokluk ve zorluklara karşı vatan topraklarını 11 ay boyunca müdafaa eden Anteplilerin, kurtuluş destanını tarihe altın harflerle nakşettiğini belirten GTB Başkanları, 99 yıldır şan ve şerefle taşınan Gazilik unvanının şehrin kahramanlık destanının en büyük onur nişanesi olduğunu kaydettiler.

Gaziantep’in, Gazilik unvanını ebediyen büyük bir gurur ve şerefle taşıyacağını belirten GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdiler:

“Düşman güçleri tarafından kuşatılan şehri, 11 ay boyunca dışarıdan hiçbir yardım almadan kahramanca müdafaa eden ve bu uğurda 6317 vatan evladını şehadete uğurlayan kahraman ecdadımız, Antep savunması ile vatanını kendi canından aziz bilen bir milletin her türlü zorluğun üstesinden geleceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

Antep savunması, tarihte örneğine pek rastlanılmayan bir direniş destanıdır. Bir tarafta silah ve mühimmat bakımından çok daha güçlü ve düzenli bir ordu, diğer tarafta ise elinde hiçbir silahı bulunmayan, yüreğinden başka ortaya koyabileceği hiçbir şeyi olmayan sivil halk.

11 ay boyunca, 7’den 70’e yaşlı, kadın, çocuk demeden düşmana karşı koyan yiğit Gaziantep halkı, inanmış vatan aşkıyla yanan korkusuz bir yüreğin, en güçlü ordular karşısında dahi mutlaka muzaffer geleceğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Millî mücadele döneminde nüfusunun neredeyse dörtte birini şehit veren Antep halkı, göstermiş olduğu bu yüksek azim ve cesaret örneğiyle aziz milletimizin gönlünde de hiçbir zaman unutulmayacak iz bırakmıştır. Şahinbeyleri, Şehitkamilleri, Karayılanları ve isimsiz nice kahramanlarıyla destanlar yazan Anteplilerin göstermiş olduğu bu taktire şayan direniş, TBMM tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde şehre "Gazi" unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ben Antepliler 'in gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Antep'i değil Türkiye'yi de kurtardılar" sözüne de mazhar olan Gaziantepliler, Gazilik onurunu ve şerefini İstiklal Madalyası ile birlikte 99 yıldır ilk günkü heyecanla göğsünde taşımakta ve bundan sonra da ebediyen taşımaya devam edecektir. Gaziantep halkına Gazilik gururunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep’i Gaziantep yapan tüm aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz.”

 

AY, “8 ŞUBAT BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, ülkemizin her alanda birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, 99 yıl önce Antep’i Gazi’lik unvanı almaya götüren hikayenin, bugün de örnek alınması gereken, önemli bir hadise olduğunu söyledi.

İbrahim Ay, Antep’e Gazi’lik unvanı verilişinin 99.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ay, mesajında; 99 yıl önce bugün, onurlu bir destan yazan Antep’in bu kahramanlığının Gazi’lik unvanı ile taçlandırıldığını hatırlattı.

“BU DESTAN, BİR ÇOK BAŞARIYA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Gazi şehrin her alanda başarılı bir kent olduğuna dikkat çeken İbrahim ay, bu başarının temelinde ise tarihten gelen güçlü bir bilgi, birikim ve altyapının bulunduğunu ifade etti. Ay “Antep savunması milli birlik ve beraberliğin bir zaferi sonucunda başarıya ulaşmış, nitekim bu başarı ve onurlu mücadele Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921 tarihinde şehrimize Gazi’lik unvanı verilerek taçlandırılmıştır. Şehrimiz bu unvanı 99 yıldan bu yana şanla, şerefle ve gururla taşımaktadır. 99 yıl önce verilen bu ödül, şehrimizin bilim, sanayi ve kalkınma yolundaki bir çok önemli başarısına da ışık tutmuş, öncülük etmiş, ilham kaynağı olmuştur. Dolayısıyla, bugün de, bu başarı hikayesi örnek alınmalıdır. Öyle ki, ülkemiz, şu anda birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu dönemlerden birisini yaşıyor” dedi.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE VE SAYGIYLA ANIYORUZ”

Başkan Ay, kenti savunma adına azim ve kararlıkla mücadele eden kahramanların yeni nesillere önemli bir ruh aşıladığına dikkat çekerek “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki. Onlar sadece bir şehri değil bir vatanı kurtarmıştır.’ sözlerinden ilham alarak Milli Mücadele’de bir çığır açan Gaziantepliler bundan sonrada üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmektedir. Gaziantepli olmak, o günleri aynı heyecan ve coşkuyla yaşamak hepimize büyük onur veriyor. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

 

GAZİANTEP MEDYA-HALKLA İLİSKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Kurtuluş Savaşımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK' ün önderliğinde zamanın en güçlü devletlerine karşı tüm dünyaya örnek olmuş bir bağımsızlık mücadelesidir.

Bu savaşta, mukaddes vatan parçası olan Antep’ te düşmana karşı topyekûn bir mücadele vererek, azim ve iman gücüyle şanlı bir destan yazmıştır.

Antep savunması; bağımsızlık ve vatan sevgisinin, en modern silahlardan bile daha güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiş ve bu destansı mücadele, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 8 Şubat 1921 tarihinde “Gazilik” unvanı ile taçlandırılarak, bu tarihten sonra Antep şehri “ Gaziantep ” adıyla anılmaya başlanmıştır. Bu unvanı almak hepimiz için onur ve gurur kaynağıdır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Gaziantep’e “ Gazilik ” unvanı verilişinin 99. yıl dönümünü kutlarken Vatanımız, Bayrağımız ve değerlerimiz için canla başla savaşan Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimizin ise sağlıklı uzun ömürler geçirmesini dilerim.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gururla dolu 99 yıl

HIZLI YORUM YAP