DOLAR

32,2583$% 0

EURO

34,7042% -0.07

STERLİN

40,3530£% -0.07

GRAM ALTIN

2.393,33%-0,28

ÇEYREK ALTIN

3.938,00%-0,40

TAM ALTIN

15.728,00%-0,39

ONS

2.309,13%-0,20

BİST100

%

BİTCOİN

2006849฿%-1.276

a
alan18-kopya

Öğretmenler günü mesajları

Bir çok kurum ve kuruluş, yayınladıkları mesajlarla 24 Kasım Öğretmenler günü’nü kutladı

Şahin: "Öğretmenlerimiz, geleceğimize ışık tutuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Fatma Şahin, mesajında bilgiye, öğrenmeye ve eğitime hak ettiği değeri veren bir kültürün evlatları olduklarını aktararak, ülkenin geleceğine ışık tutan öğretmenlerin, toplumsal hayatta kritik bir noktada bulunduğunu kaydetti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin ‘oku’ emriyle başlaması okumanın, öğrenmenin ve eğitimin önemini gayet açık şekilde anlatmaktadır. Türk toplumlarında eğitimin önemi kadar eğiten de önemli olmuş ve saygı duyulmuştur. Eğitim ve öğretimin insanlık için olmazsa olmaz bir gereksinimdir. Türkiye güçlü ve müreffeh bir ülke yolunda hızlı ve emin adımlarla yürürken, en büyük umudumuz bugün okul sıralarında oturan çocuklarımız, gençlerimiz ve onları şekillendiren öğretmenlerimizdir. Cehalete karşı açtığımız savaşta en büyük silahımız sizlersiniz. İstediğiniz kadar güzel okullar yapın eğer içlerinde nitelikli eğiticiler yoksa o okullar taştan, binadan ibaret yapılar olarak kalmaya mahkumdur. Okulları okul yapan, eğitim yuvası yapan sizlersiniz. Sizlerin kendinize yapacağı her türlü yatırım, her birikim, her kazanç, çocuklarımıza, ülkemize, yarınlarımıza yapacağınız yatırımdır. Bilgiye, öğrenmeye, eğitime hak ettiği değeri veren bir kültürün evlatlarıyız. Unutmayalım ki, çocukların hayatına ışık tutan öğretmenler, ülkenin geleceğinin şekillenmesinde kritik bir noktada bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Şahin, kendilerine emanet edilen çocukları ve gençleri en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli bilgi donanımını sağlayan, daha güzel bir dünya hedefiyle onlara erdem kazandırarak yarınlar için en önemli yatırımı yapan öğretmenlere teşekkür etti.

Yeni Türkiye’nin geleceğe güvenle bakmasında öğretmenlerin katkısının yadsınamaz olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, sözlerini, “24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çağdaşlaşma yolunda Cumhuriyetimizin ihtiyacı olan ‘fikri hür’, ‘vicdanı hür’, ‘irfanı hür’ nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi geleceğe kattığı değer için yürekten kutluyorum” diyerek sonlandırdı.

Başkan Tahmazoğlu, öğretmenler gününü kutladı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajla bütün öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayata hazırlanmasında öğretmenlerin çok önemli bir göreve sahip olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerimiz tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır. Bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimizin değeri Hz. Ali (r.a)'ın ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözünden anlaşılmaktadır. Öğretmenlerimiz toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; öğretmenler sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister diyerek bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten geleceğimizin temel taşları olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimize verdiği değeri ifade etmiştir. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren; başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim-öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.

Başkan Fadıloğlu, Öğretmenler Günü’nü kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, tüm yurtta görevlerini özveri ve büyük fedakarlıkla yerine getiren öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmenlik’ unvanını kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizi ve çocuklarımızı yetiştiren, dolayısıyla da toplumun, medeniyetimizin temelini atan öğretmenlerimizi unutmamak, onları unutmadığımızı onlara hatırlatmak ve onları mutlu etmeye çalışmak boynumuzun borcudur. Geçmişin bilgi birikimini çağın bilgisiyle harmanlayarak istikbalimiz olan çocuklarımızın istifadesine sunan öğretmenlerimiz; inanmayı, başarmayı, ahlaklı olmayı ve insana dair bütün erdemleri azim ve fedakarlıkla öğretme çabası içerisinde olan toplum rehberleridir. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenler, yüksek ideallerle insanlarımızı aydınlık bir geleceğe taşıyan ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı adımlarla ilerlememizi sağlayan şahsiyetlerdir. Toplumu; sabır, bilgi, şefkat ve merhametle yoğuran öğretmenler, aynı zamanda gençlerimize milli şuuru ve milli kimliği kazandıran, fikir ve kanaat önderleridir. Öğretmenlerimiz, ülkemizin nitelikli insan gücünü eğiterek hayata hazırlamakta, gelecek kuşakların iyi yetişmeleri ve donanımlı olmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Hayatlarımızı aydınlatan öğreti, öğüt ve örnek davranışlarıyla rol model olan öğretmenlerimiz, omuzladıkları bu kutsal vazifeyi, layıkıyla yerine getirmektedir. Kıymetli öğretmenlerimiz; çocuklarımızın ve gençlerimizin hür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojide üretebilen bireyler olarak yetişmeleri sizlerin sayesindedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anarken, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ışık olan, fedakarlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyor; sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum.”

Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç'tan Öğretmenler Günü kutlaması

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Öğretmenlerin toplumun temel taşları olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, mesajında öğretmenin kainatın yaratılmasına vesile olan insanları eğitmek ve öğretmekle görevlendirilmiş mukaddes bir meslektir olduğunu vurgulayarak, "Yüreği vatan aşkı ile çarpan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hayatlarını şekillendiren, toplumumuzu inşa eden birer mimar olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Ülkemizin kalkınmasına emek veren bu yolda bir lokomotif görevi üstlenen ülkemizin her köşesinde yorulmadan gocunmadan göğüslerini gere gere her koşulda görevlerini yerine getiren bu uğurda canından cananından vazgeçen başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hepsini saygı ve minnetle yad ediyorum. Öğretmenlerimiz bu memleketin temel taşlarıdır. Öğretmenlik kainatın yaratılmasına vesile olan insanları eğitmek ve öğretmekle görevlendirilmiş mukaddes bir meslektir. Oğuzeli Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar imkanlarımızı eğitim ve öğretim kurumlarına tahsis etmeye önem ve özen gösteriyoruz. Bu desteğimiz ve katkımız hiçbir zaman eksilmeden devam edecek. Ben şuna inanıyorum bir memleketin kalkınması ve gelişmişliği orada yaşayan insanların niteliği ile orantılıdır. Nitelikli insanları arttırmak tamamen okul ve eğiticilerimize bağlıdır. Onların sosyal imkanlarını arttırmakla, fiziki ortamlarını güzelleştirmekle olur. Onun için eğitime yapılan yatırımların ülkeye yapılan en önemli yatırımlar olduğuna inanan birisiyim. Bir ülkenin kalkınması tamamen eğitim sistemine bağlıdır. Bizlerde bunun bilinci ile bize emanet edilen imkanları olabildiğince ilçemizin daha kaliteli olması için öğrencilerimizin daha nitelikli yetişmesi için elimizden gelen her şeyi bu zamana kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan ve hayatını kaybeden öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi'den Öğretmenler Günü kutlaması

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceğinde büyük pay sahibi, teminatımız olan çocuklarımızı yetiştiren, eğiten ve yol gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bilim, kültür, sanat, ekonomi gibi her alanda eğitimin önemine işaret eden Adnan Ünverdi, “Gelişmenin ve büyümenin temelinde eğitim yer alıyor. Eğitimde ne kadar başarılı olursak o oranda müreffeh bir ülke haline geliriz. Burada da kilit rolü de öğretmenlerimiz üstlenmektedir” cümlelerini kullandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur” sözünü hatırlatan Adnan Ünverdi mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Geleceğimizin teminatı gözbebeğimiz çocuklarımız değerli öğretmenlerimizin elinde yetişiyor. Çok büyük fedakarlıkla görev yapan öğretmenlerimizin emekleri her zaman takdire şayandır. Ülke olarak özellikle bilim ve teknolojide çağı yakalayabilmemiz için eğitim konusuna çok daha fazla eğilmeliyiz. Bunu da modern eğitim metotları ile başarabiliriz. İyi yetişmiş nitelikli insan gücüne sahip toplumların özelliği eğitimi merkeze almalarıdır. Donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği yeni nesiller toplumu medeniyet yarışında ileriye götürecektir. Bu duygularla başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yurdumuzun her yerinde zor şartlarda dahi görevini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

GTO Başkanlarından “öğretmenler günü” mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Hilmi Teymur, yayımladıkları mesajla “Öğretmenler Günü”nü kutladı.

Ülkemizin parlak geleceğine ışık tutup yeni neslin yol göstericisi olacak öğretmenlerin kutsal bir görev icra ettiğini belirten GTO Başkanları, bir gün değil her gün tüm öğretmenlere minnet duyduklarını ifade ettiler.

Bugünkü başarılarından, iş ahlakına, gündelik yaşamdaki davranışlarından, edindikleri bilgi ve birikimlere her anlamda öğretmenlerinin büyük katkıya sahip olduklarını söyleyen GTO Başkanları yayımladıkları mesajda, "Öğretmenler her bireyin hayatında çok önemli bir yeri olan, eğitmek, öğretmek gibi kutsal bir görevi icra eden, toplumların gelişmişlik düzeyine, medeniyet seviyesine doğrudan etkisi olan yegane insanlardır. Eğitime, öğretime, en önemlisi öğretene kıymet veren ülkelerin seviyesi hepimizin malumudur. Biz de Türkiye olarak, Gaziantep olarak eğitime çok daha fazla önem vermeli, bu anlamda yapılacak yatırımları ilk sıraya yazmalıyız. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Çok zorlu mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak, daha güçlü bir ülke olmamızı sağlayacak en mühim unsur eğitimdir, eğitimi sağlayacak öğretmenlerdir. Hızla gelişen, değişen ve büyük bir dönüşüm içerisinde olan dünyada gençliğimizi geleceğe hazırlayan, bizlerin bugünlerinde çok büyük katkısı olan öğretmenlerimizin hakkını da asla ödeyemeyiz. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve derin bir saygıyla anıyor, eğitim camiamızın çok kıymetli mensuplarına, öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

GTB Başkanlarından Öğretmenler Günü kutlama mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

GTB Başkanları Tiryakioğlu ve Akıncı yayımladıkları kutlama mesajında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmenlerin, saygın bir mesleğin fedakar neferleri olduklarını belirttiler. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan tüm öğretmenlerin ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan GTB başkanları, kutlama mesajında, "İnsanlık tarihi boyunca tüm medeniyetlerde ve toplumlarda her zaman farklı bir statüsü bulunan ve üstlendikleri ulvi görevden dolayı her türlü sevgi, saygı ve iltifata mazhar olan değerli öğretmenlerimiz, ilim irfan ordusunun güzide birer temsilcileridir. Geleceğimiz, yarınımız, umutlarımız olarak gördüğümüz sevgili çocuklarımızı, ülkemizin aydınlık ve müreffeh yarınları için büyük bir titizlikle yarınlara hazırlayan, bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan vefakar öğretmenlerimiz en büyük sevgi ve hürmeti hak etmektedir. İlim ve irfan tohumları ekerek, bireyi yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı; vatanına ve milletine bağlı bir şekilde yetiştiren, bir insanı eğitimle hayata kazandırmayı dünyanın en büyük zenginliği olarak gören öğretmenlerimiz aynı zamanda istikbalimize şekil vermektedir. Bu nedenle böylesi saygın bir mesleğin temsilcilerine mesleklerinin icrası noktasında her türlü destek ve kolaylığı sağlamayı kendimize her zaman görev kabul etmeliyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te, ’Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle bu kutsal mesleğin temsilcilerine verdiği değer ve önemi açıkça ortaya koymuştur. Tüm bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımızın ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakarca çabalayan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

GAGİAD Başkanı Tezel’den Öğretmenler Günü kutlaması

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

GAGİAD Başkanı Tezel, yayımladığı mesajda öğretmenlerin, geleceğin teminatı olan çocukların emanet edildiğini hatırlatarak, güçlü, gelişmiş ve aydınlık bir ulusu inşa eden temel taşlardan biri olduğunu dile getiren Bora Tezel, "Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin 91. yılında, görevleri insan yetiştirmek olan, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum oluşturma ilkesine inanmış tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutlarım. Geleceğin mimarı olan öğretmenlerimiz, sahip oldukları ilmi, içtenlikle öğrencilerine aktarırken; düşünceleri ve yaşama bakış açılarıyla insanları doğrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde inkar edilemez bir rol üstlenmektedirler. Hayatın merkezine insanı alan, önceliği iyi insan yetiştirmek olan öğretmenlerimiz mesleklerinin bu ulvi ve kutsal amacını farkındalığında olup bilinçli, sorgulayan, araştıran ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirmektedir” ifadelerini kullandı.

Tezel mesajının devamında ise, "Cumhuriyetimiz kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Yeni kuşak, en büyük cumhuriyetçilik dersini bu günkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır” veciz sözünde, öğretmenlerin toplumun geleceği demek olduğunu ve gelecek nesillerinde öğretmenlerin eseri olacağına dikkat çekmiştir. Unutmamak gerekir ki, Türkiye Cumhuriyetinin temelleri, Atatürk’ün belirlediği çağdaş cumhuriyet ilkelerini geleceğe taşıyarak, bizlere vatan, bayrak sevgisini ve cumhuriyet değerlerini nakış nakış işleyen öğretmenlerimizin üstün çabalarıyla atılmıştır. Eğitimli bireylerin oluşturduğu toplumda; aklın, bilimin ve sağduyunun ışığında sağlıklı kararlar alınarak, toplumsal gelişim sürekli kılınabilir. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman sevgi ve saygıyla andığımız tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Yargı reformu ile Türkiye hukuk sistemi daha adil bir hale gelecek”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.