DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

STERLİN

41,0337£% -0.05

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

TAM ALTIN

16.166,00%1,11

ONS

2.414,64%1,64

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2157456฿%1.13848

a
alan18-kopya

Önleminizi alın, Corona virüsten korkmayın

2018 yılından beri ev, okul, kamuya açık alanlar ve gıda sektöründe hizmet veren firmaların ilaçlama ve dezenfaktasyon işleri yapan MARSLANTAŞ ilaçlama ve danışmanlık firmasının sahibi Mehmet Arslantaş, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs ile de mücadele etmeye başladı.

Corona virüs’ten korunmanın çok basit olduğunu belirten Arslantaş,” Gerekli önlemler alındığı takdirde bu virüsten korkmamıza gerek yok. Çok basit tedbirlerle kendimizi koruyabiliriz”  dedi.

İlaçlama işine Sanitasyon (Gıda ve ilaç kalıntılarının temizlenmesi) başlayan ve yıllardır bu sektörde hizmet veren Mehmet Arslantaş, Corona virüse karşı en etkili yöntemin temizlik olduğunu ancak insanların yaşadıkları yerlerin de ilaçlarla sterilize edilerek yaşamaya uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Arslantaş, Corona Virüs ile mücadele kapsamında yaptıkları ilaçlamaların biyologlar ve çok deneyimli personellerle birlikte çalıştıklarını ifade ederek,” Tüm dünyayı etkileyen ve binlerce can kaybına yol açan Corona Virüs’e karşı, özel bir ilaçla hazırladığımız dezenfektan kullanıyoruz. Bu ilacın özelliği, gıda sanayinde, açık alan uygulamaları için özel olarak geliştirilmiş QAC bazlı genel amaçlı yüzey dezanfektanıdır. Ayrıca, gram negatif, gram pozitif ve mayalara karşı etkilidir. Korozif değildir. Her türlü gıda üretim tesislerinde kullanıma uygundur” diye konuştu.

Bire1haber’e konuşan Mehmet Arslantaş, Corona virüs’e karşı alınması gereken önlemler ve ilaçlama konusunda sorulan sorulara şu cevapları verdi:

1. Corona virüs ortak alanlardan yayılan bir virüs. Bu yayılmanın engellenmesi için ne yapılmalı, ilaçlama yapılacaksa ne sıklıkla yapılmalı?

Corona virüsü havada asılı kalmaz, yüzeylere yerleşir, metal bir yüzeye yerleştiğinde 12 saat, kumaş yüzeye yerleştiğinde ise 9 saat yaşar, bu yüzden basit önlem olarak ellerimizi sabun ve sıcak su ile sıklıkla yıkamak gerekir ve bulunduğumuz ortamın sterilize edilmesi gerekmektedir. Sterilize işlemi ayda en az 1 defa yetkili ve eğitimli kuruluşlar tarafından yapılmalıdır.

2. Hangi tür ilaçlama Corona virüse etkilidir, sadece kolonya veya alkolle silmek yeterli olur mu, yoksa ilaçlama yapmak daha mı etkili olur?

Virüslere karşı Ulv ve atomizer işlemi etkilidir. Bu sistem ile kullanılan sterilizasyon maddesi parçalanarak havada ve maddelerin üzerinde uzun süre kalır ve virüslerle mücadelenin mukavemetini uzun süreli gösterir.

Elbette profesyonel mücadele önemli ve etkindir, ama bireysel koruma için de ellerimizi sabunla yıkamak da basit ve etkili önlemler içerisinde yer alır.

3. İlaçlama işlemi ne kadar sürüyor, ilacın etki süresi nedir?

Alanın genişliğine göre süre değişjyor, örnek verecek olursak 25 metrekarelik bir alan  10 dakikada sterilize edilirken 250 metrekareilk bir alan 60 dakikada sterilize edilmektedir, etkisine gelindiğinde en fazla 1 ay mukavemet özelliği vardır.

4. İlaçlamalarda kullanılan kimyasallar insan ve evcil hayvanların sağlığına zararlı mıdır, dokunmak veya solumak insana zarar verir mi?

Bu işlem sterilizasyon işlemidir, virüs ve bakterileri öldürmeye yönelik bir işlem olduğu ve yapılacak uygulama profesyonel kişilerce yapıldığı takdirde herhangi bir sorun içermemektedir.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Sivil şehidin mezar taşını çaldılar

HIZLI YORUM YAP