DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2071099฿%0.87036

a
alan18-kopya

HALİL UMUT MELER VE GÜNAH ÇIKARTANLAR

Ankaragücü – Ç.Rizespor maçının bitiş düdüğü ile birlikte Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayarak yere düştükten sonra tekmelenen hakem Halil Umut Meler’e öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, özü, centilmenlik ve  fair play olan spora bu kara geceyi yaşatanları da kınıyorum…

Yaşananların üzerinden yaklaşık iki gün geçti. İlk andan itibaren yapılan yorumları, yayımlanan geçmiş olsun mesajlarını dikkatle takip etmeye çalıştım elimden geldiğince.

Bu süreçte bir şey yazmamaya, yaşananlarla ilgili yorum yapmamaya gayret göstererek, olayların bu duruma gelmesinde pay sahibi olanların neler söylediğini, nasıl bir davranış ve tutum sergilediklerini gözlemlemeye çalıştım.

Gördüm ki, futbol sahalarına yakışmayan bu canice saldırının meydana gelmesinde, “ Bu ligi bitirtmeyiz”, “Hakemleri takip edin, gerekirse her yerde takibe alın”, “Yeter artık bizi farklı şeyler yapmaya zorlamayın” gibi gibi sözleri taraftarlarına şirin görünmeye çalışan yöneticiler, Gazetelerdeki köşelerinde, televizyonlardaki yorumlarında sırtlarında formalarını taşıdıkları takımlarının oynadığı futbolu, futbolcuların ve teknik adamların yaptığı hataları görmezden gelip sadece ve sadece hakem üzerinden değerlendirmeler yaparak gönül verdikleri takım taraftarlarına yaranmaya çalışan spor yazarları ve yorumcular bir şekilde işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.

Kulüp Başkan ve yöneticileri kamuoyu önüne çıkıp zaten bir açıklama yapmadılar, yapamadılar. Sosyal medya üzerinden birkaç süslü kelime ile kınama ve geçmiş olsun sözcükleri ile geçiştirmeye çalıştılar.

Peki yazar ve yorumcular ?

Onlar ise gazetelerinde ve katıldıkları programlarda geçmişe dönük yaptıkları yorumlarla ilgili savunacak bir şeyleri olmadığı için “Ben şöyle demiştim, ben böyle konuşmuştum. Bunların yaşanmaması gerekiyordu, yerde yatan adama tekme atılır mı ? Bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekiyor. Futbol sahalarına yakışmadı, sporun ruhuna aykırı bir olay” gibi sözler sarf etmekten başka bir şey diyemediler.

Oysa daha düne kadar katıldıkları programlarda ve yazılarında “3 yıl önce falan hakem falan maçta şöyle maç yönetti, penaltıyı vermedi, taç atışını yanlış tarafa verdi. 5 yıl önce falan deplasmanda falan hakem  faulü vermedi. Geçtiğimiz sezon şu kararı verseydi falan takım şampiyon olurdu. Hakemler operasyon yapıyor. Ligi dizayn ediyorlar” diyerek gerek tribünlere giden taraftarları, gerekse de kulüplerde hasbelkader yönetime girmiş ama futbol yada sporla yakından uzaktan ilgisi olmayan spor cahili yöneticileri kışkırttıklarını unutmuş gibiler.

Hiç kimse günah çıkarmasın…

Ankara’da yaşananlar yıllardır bilinçsizce yapılan açıklamalar ve yapılan yorumların sonucudur.

Çıkacaksın ekranlarda her türlü fanatikliği yapacaksın, zaman zaman hakarete varan yorumlar yapacaksın.

Bir takım daha iyi futbol oynayıp, daha çok puan toplarken bunu hakemlere yıkıp gönül verdiğin takım taraftarlarını kışkırtarak sadece ve sadece birbirine düşman taraftar kitleleri oluşturacaksın. Sonra da çıkıp, sütten çıkmış ak kaşık gibi bir kenara çekilip sorumluluğu üzerinden atacaksın.

Yok öyle yağma…

Şimdi herkesin şapkasını önüne koyması, zamanında yaptığı yorumların muhasebesini yapması, futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olduğunu idrak ederek, bundan sonra atacağı adımların nelere mal olabileceğini anlaması gerekiyor.

Aksi halde futbol çok daha kara günlere gebedir…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

15 ASIR ÖNCESİNİ YAZDIĞI ROMAN KARAKTERİNİN KADERİNİ YAŞADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.