DOLAR

32,2693$% 0.08

EURO

34,7522% -0.16

STERLİN

40,5722£% -0.09

GRAM ALTIN

2.412,94%0,17

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%0,00

TAM ALTIN

15.746,00%0,01

ONS

2.325,94%0,10

BİST100

10.267,09%-0,10

BİTCOİN

2049116฿%-0.71691

a
alan18-kopya

“ HALKIN GERÇEK GÜNDEMİ GEÇİM DERDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Arka arkaya gelen zamlardan, halkın geçim sıkıntısına, sığınmacı sorunundan CHP içerisindeki muhalefet ve son günlerde gündemi meşgul eden zoom toplantısına bir çok konuya açıklık getiren Meriç,” Bizim tek derdimiz Türkiye Cumhuriyeti ve halkın yaşadığı sorunlar, sıkıntılar. Suni gündemlerle ülke gündemi meşgul edilmemeli ve bir an önce vatandaşın, esnafın, emeklinin, işçinin sorunlarına çözüm üretilmeli” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, TBMM’de yer alan tüm siyasi partilerin iktidarı, muhalefeti ile tüm Milletvekillerinin bir araya gelerek halkın yaşadığı sorunları gündeme almaları ve çözüm üretmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye’de sorunların çığ gibi büyüdüğünü, sanayicinin, esnafın, işçinin, emeklinin içinin yandığını ve herkesin gerekli tedbirlerin daha fazla zaman kaybetmeden ve yaşanan krizin daha da derinleşmeden alınmasında hemfikir olduğunu ifade eden Meriç,” Ben Gaziantep’in yerlisiyim ve bir esnaf çocuğuyum. Sık sık sokağa çıkıyorum, esnafı geziyorum, halkın yanında oturuyorum, dertlerini dinliyorum. Seçimden sonra gelen zamlardan sonra halk gerçekten çok zor durumda ve bıkmış durumda. Onlarla oturup konuştuğumda gerçekten içim yanıyor. Çünkü onların da içinin yandığını görüyorum, biliyorum ve hissediyorum. Bir an önce ülkenin yönetimiyle halkın iç içe olması lazım. Halkın dertlerinden şu andaki mevcut hükümetin ayrıştığını, fark etmediğini görüyoruz. Gereken tedbirlerin bir an önce alınması lazım emeklilerin durumu meydanda, asgari ücretlinin durumu meydanda. Asgari ücrete zam yapıldı, daha bu zam hesaplara geçmeden, zamlar arka arkaya bir şekilde halkın üstüne bir kambur olarak geldi” dedi.

CHP Milletvekili Melih Meriç, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

VATANDAŞ ÇOCUĞUNUN OKUL MASRAFINI DÜŞÜNMEYE BAŞLADI

“Yarın okullar açılacak, okula gidecek çocuklarımızın dünya kadar masrafı olacak. İnsanlar çocuğunu nasıl okutacak? Şimdiden bunun telaşına düşmeye ve düşünmeye başlamış. Ekmeğe gelen zam ortada, vatandaş kuru ekmek almakta bile zorlanır hale geldi.

EV KİRALARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Gaziantep’te ev kiraları malum. Bugün 8 – 10 Bin liranın altında ev kirası yok. Oturulmayacak bir ev dediğimiz, beğenmediğiniz ama insanların başını sokmak zorunda olmasından dolayı oturduğu evin kirası 3 bin liradan, 3 bin beş yüz liradan aşağı değil.

Bunun çok sebepleri var. Mecliste konuşmamda da dile getirdim. Gaziantep’te yaşayan her dört kişiden birisi Suriyeli. Yaklaşık 700 bin Suriyeli var. Her evde beş kişiyi hesap etsek hesabı belli. Yaklaşık 60 – 70 bin tane konut yapar, ev yapar. Bu 60 – 70 bin konut Gaziantep’in içerisinde birdenbire boşalsa Gaziantep’te kira fiyatları yarı yarıya düşecek. Buda bir tedbir. Bunu seçimden önce de çok dile getirdik.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

Bu ülkenin bir vatandaşı olarak, bir milletvekili olarak hükümetten talebim şu. Hepimiz aynı gemideyiz. Lütfen yan yana gelin. Bu halkın, bu milletin dertlerinin sorunlarını beraber çözelim. Muhalefet olarak, siyaset olarak bu dertlerle ilgili birbirimizle kavga etmememiz lazım. Kaynaşmak zorundayız. Çözümü beraber üretmek zorundayız. Benim öncelikle ricam bir an önce yan yana gelip halkın dertlerini nasıl çözeceğiz diye ortak bir politikalarını ortaya koymamız lazım.

KASA VE MERKEZ BANKASI BOŞ

Kasa ve Merkez Bankası boş olduğu için acilen Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacı var. Bu para bir an önce bulunmalı. Ancak geldikten sonra bu paranın üretime çevrilmesi lazım. Eğer Türkiye’de üretimi arttırmazsak, sanayicinin önünü açmazsak, ihracatımızı artırmazsak bu paraları tekrar eskide olduğu gibi yolmuş, köprüymüş, şuymuş, buymuş gibi harcarsak gerçekten iflas etmiş bir sanayici ve esnaf olacağız.

Bir an önce ülke ekonomisinin tekrar masaya yatırılıp bu dar boğazdan nasıl çıkacağımızı, bizlerle beraber bütün muhalefetle beraber oturup, hep beraber çözmemiz lazım. Sıcak para çözüm değil. Sıcak para bugün var, yarın yok. Biz bunlara faiz ödüyoruz, bir bedel ödüyoruz ve bu bedeli hepimiz ödüyoruz. Bir an önce bu mantıktan, bu düşünceden kurtulmamız lazım. Çünkü halk gerçekten çok zor durumda.

GENEL BAŞKANIMIZIN ASLA KİŞİSEL BİR BEKLENTİSİ YOK

Genel Başkanımızın asla ve asla kişisel bir beklentisi yok. Sadece düşüncesi ülkenin bu zor şartlarda nasıl kurtarılması gerektiğiyle alakalı çalışmaları ve düşünceleri var. genel Başkanımız her zaman şunu söylüyor; Benim tek düşüncem Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı. Biz de Genel Başkanımızın bu düşüncesine saygı duyuyoruz ve sonuna kadar da arkasında durmaya devam edeceğiz.

ÜLKENİN KILIÇDAROĞLU’NUN DÜŞÜNCESİNE İHTİYACI VAR

Protokolde ne olduğunu kimse bilmiyor. Sayın genel başkanımız zaten açıkladı. Bu bizim için elzem bir protokoldü. Genel Başkanımıza güveniyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu seviyor ve saygı duyuyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi ve  Kemal Kılıçdaroğlu’nun düşüncesine, mantığına ve kişiliğine ihtiyacı var.

PARTİ İÇERİSİNDE FARKLI FİKİRLER OLABİLİR

Parti içerisinde tabii ki değişik fikirler ve görüşler olabilir. Ancak bu görüş ve düşüncelerin sosyal medyada veya başka platformda konuşulmasına ben çok sıcak bakmıyorum. Yoksa herkes birbiriyle oturur, konuşur, dertleşir. Şikayet edebilir. Ama bunların kamuoyuna çıkması gerçekten çok büyük yanlış. Hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem de ülkemize zarar veriyoruz. Çünkü şu an ülkemiz iyi bir muhalefet bekliyor ve biz de sayın genel başkanımızın önderliğinde bu iyi muhalefeti yapmakla alakalı hiçbir endişemiz yok. Bütün hazırlıklarımız elimizde, bir şekilde bunları meclis açıldığında da tekrar gündeme getireceğiz. Hem şehrimizin hem ülkemizin sorunlarını biz çözümleriyle birlikte bunu mecliste karşılarına koyacağız ve çözümleri ile birlikte kendilerinden yerine getirmelerini isteyeceğiz.

PARTİ İÇİ MUHALEFETİN HANGİ ŞARTLARDA YAPILACAĞI BELLİ

Parti içi muhalefetin hangi şartlarda yapılacağı belli. Tüzüğümüzde programımızda. Zaten kurultay süreci başladı. Şu an delege listelerimiz hazırlanıyor. Sonra ilçe başkanlıklarımız, sonra il başkanımız ve kurultay delegeleri listesi oluşacak. Kurultay delegelerimiz oluşacak ve kurultayda hangi arkadaşımız aday olursa onların teveccühü ile ortaya çıkan adayımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olacak ve biz de genel başkanımızın önünde saygıyla eğileceğiz. Şimdiden bunların konuşulmasının bir önemi yok.

SANKİ TÜRKİYE’NİN TEK DERDİ CHP

Türkiye’nin bu kadar derdi varken öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki Türkiye’nin hiçbir derdi yok. Tek derdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanının kim olması. Bu çok önemli değil. Önemli olan şu anda ezilen ve gerçekten patlama noktasına gelen halkın sorunlarına çözüm bulmak. Biz bunun için varız. Sayın genel başkanımızda bütün konuşmasında eğer, bunu çözmek için altı değil, on altı masa değil, yirmi altı masa lazımsa biz bunların hepsine razıyız ve bunun için de elinden gelen bütün gayretleri yapacağını dile getirdi.

BİZİM DERDİMİZ TÜRK MİLLETİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Bunu tekrar tekrar bir algı operasyonuyla başka boyutlara çekmenin mantığı yok. Bizim hedefimiz Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti. Bu net ve açık, başka da bir beklentimiz yok”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

EKONOMİ GAZETESİ GAZİANTEP’TE DÜZGÜN’E EMANET…

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.