DOLAR

32,2978$% 0.05

EURO

34,9291% 0.05

STERLİN

40,6974£% 0.14

GRAM ALTIN

2.424,68%0,03

ÇEYREK ALTIN

3.972,00%-0,30

TAM ALTIN

15.863,00%0,02

ONS

2.336,02%0,02

BİST100

10.055,98%-1,59

BİTCOİN

2037267฿%3.23377

a
alan18-kopya

İŞYERİNİ SOKAKTA KALANLARA AÇTI

Gaziantepli esnaf anne, kız ve damadı Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ilde binlerce can kaybının yaşandığı depremin ilk gününden itibaren işyerlerinin kapısını, deprem nedeniyle kendilerini sokağa atan ve vatandaşlara açtı.

Kahramanmaraş merkezli depremin ilk gününden itibaren işyerlerini kapısını deprem nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara açan ve ilk günden itibaren burada misafir eden Şemsi Ayaslan ve kızı kuaför Melisa Güner ve kocası Ahmet Güner kendi çabalarıyla hazırladıkları yemek, yakın çevrelerinden topladıkları battaniye, çocuk montları ve ayakkabıları dışarıda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyorlar.

Ayaslan ve Güner, yakınları ile birlikte evlerinde hazırladıkları yemekleri de şehrin varoşlarında sokak aralarında kendi çabalarıyla yaptıkları derme çatma çadırlarda yaşayanlara özel araçlarıyla dağıtıyorlar.

Anne Şemsi Ayaslan ve kızı Melisa Güner ve Kocası Ahmet Güner’in, zor günlerde insanların imdadına yetişmek için harcadıkları büyük çaba herkesin takdirini topladı.

Deprem sonrası Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her vatandaşına ulaşabilmek için büyük gayret gösterdiğini ve gerekli yardımları yaptığını ifade eden Şemsi Ayaslan,” Bizde aile olarak ülkemizin yaşadığı bu zor günlerde vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için ne yapabiliriz diye düşündük. Önce işyerimizin kapılarını evlerini terk ederek soğuk havalarda sokakta kalan insanlara açtık. Yerimiz yettiğince insanı sıcak bir ortamda ağırladık. Bunun yanı sıra da kendi evimizde hazırladığımız yemekleri, araçlarımızla sokak sokak gezerek sokaklarda yaşayanlara ulaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Yaptıkları yardımı gören arkadaşlarının ve yakınlarının kendilerine destek vermek için ulaştıklarını da belirten Ayaslan,” Yaptığımız yardıma destek olmak isteyenlerin getirdikleri battaniye, giyim eşyası ve yemekleri belge karşılığında teslim alıyoruz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız ve bizim kültürümüzde zor günlerde dayanışma var, birlikte hareket etmek var. Bizde bu şiarla hareket ediyoruz. Yaşanan büyük acıyı paylaşarak, her an insanların yanında olarak birlikte aşacağız” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.