DOLAR

32,4873$% -0.06

EURO

34,8372% 0.04

STERLİN

40,7101£% -0.13

GRAM ALTIN

2.419,37%-0,10

ÇEYREK ALTIN

3.958,00%0,00

TAM ALTIN

15.808,00%-0,01

ONS

2.317,93%-0,03

BİST100

10.045,74%-0,37

BİTCOİN

1873698฿%-3.97171

a
alan18-kopya

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, bayramdan önce emekli maaşı ve ikramiyelerin hesaplara yatacağını, Kurban Bayramı tatilinin ise 9 güne çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyle yaptığı ilk toplantının ardından, açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinin suhuletle tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Anayasa değişikliği teklifinin meclise sunulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlardan korunmasına kadar her türlü adımı atacaklarını kaydetti.

Erdoğan, “Bu çerçevede seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz anayasa değişikliği teklifimizi Meclis’in takdirine yeniden sunacağız. Karadeniz gazıyla başladığımız, Gabar petrolü ile ileriye taşıdığımız, Akkuyu Nükleer Santrali ile yeni bir boyuta evrilen enerji hamlelerimizi devam ettireceğiz. Sağlıkta şehir hastanelerinin sembolü olduğu sağlık yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz. Eğitimi son 21 yılda olduğu gibi yine listemizin en başında tutacağız. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz, öncelikle bunu başaracağız. Adalet hizmetlerinin çok hızlı, etkin ve kaliteli şekilde sağlanmasına yönelik reformlarımızı artıracağız. Terör örgütlerine, zehir tacirlerine, her türlü suç çetesine karşı verdiğimiz amansız mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğiz. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te yine biz olacağız, buraları teröristlere asla bırakmayacağız. Sosyal politikalarda engelli, yaşlı, şehit yakınlarına ve gazilerimizin daha güçlü şekilde yanlarında olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Gıda güvenliğini ve tarımsal üretimi artıracak farklı projeleri devreye alacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayi atılımlarına yenilerini ekleyeceklerini aktardı.

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin Otomobili gibi katma değeri yüksek inovatif ürün yelpazesini daha da çeşitlendireceklerini dile getiren Erdoğan, ticarette yeni pazarlara açılarak ülkenin rekabet gücünü artırarak ihracatı çok yukarılara taşıyacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ulaştırmada ülkemizi yollar, tüneller, hızlı tren hatları havalimanları ile ilmek ilmek dokumayı sürdüreceğiz. Turizmde potansiyelimizi en üst düzeyde harekete geçirirken kültürel alanda yeni bir hamle başaracağız. Aydınlık yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi eğitim ve spordan iş hayatına kadar her alanda destekleyeceğiz. Çevre ve şehircilikte millet bahçeleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye’nin çehresini değiştirecek adımları atacağız. Perşembe günü bir bölüm millet bahçelerinin açılışını Adıyaman merkezli olarak buradan da katılmak suretiyle bu açılış törenlerini gerçekleştireceğiz. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz.

DEPREMZEDELERE 650 BİN KONUT

319 bini ilk bir sene içinde olmak üzere toplam 650 bin deprem konutu yaparak depremzedelerimizi yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel açıdan eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Yatırım, üretim, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeden Türk ekonomisini daha da büyüteceğiz.

ENFLASYONLA MÜCADELE DEVAM

Son dönemde açıklanan verileri bu çabamızda elimizi güçlendiren öncü sinyaller olarak değerlendiriyoruz. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinin istikrardan yana sonuçlanması ekonomimize olan güveni artırmıştır. Seçim ayı olan mayıs ayında ekonomik güven endeksi 103,7, tüketici güven endeksi 91’e yükseldi. Reel kesim güven endeksi ise 105,1 olarak gerçekleşti. Ekonomik büyümenin öncü göstergelerinden olan imalat sanayi satın alma endeksi de 50’nin üzerine çıkarak 51,5 oldu. Enflasyon oranı mayıs ayında yüzde 40’ın altına gerileyerek yüzde 39,6 olarak gerçekleşti. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek yine aynısını başaracağız.

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZU ADIM ADIM HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Savaştan ve terör örgütlerinin saldırılarından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin güvenli ve onurlu, gönüllü şekilde dualarını da alarak ana vatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz” diyen Erdoğan, “Ne suretle olursa olsun Türkiye’ye Boraltan Köprüsü faciası gibi 10 yıllar boyu izi silinmeyecek yeni utançlar yaşatmayacağız. Bu meseleyi tarihimize, kültürümüze ve inanç değerlerimize yakışır şekilde çözüme kavuşturacağız. Girişimci insani aktif dış politikamızı sürdürerek küresel ölçekte barış ve istikrarın tesisine katkı sağlayacağız. Uluslararası sistemdeki çarpıklıkların giderilmesi için gayretlerimizi artıracağız. Milletimizle birlikte dünyaya verilmiş güçlü mesaj olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu adım adım hayata geçireceğiz. Bizim bu arada atacağımız adımlar çok çok önemli. Seçim döneminin muhasebesini yapmayı da önümüzdeki dönemde atılacak adımları da belirledik. Seçim döneminin muhasebesini MYK ve MKYK arkadaşlarımla ayrıca yapacağım. Onlardan gelecek bilgilerle geleceğe hazırlanmaya devam edeceğim.

BUĞDAY VE ARPA ALIM FİYATLARINI AÇIKLADI

Hasat döneminin başladığını görüyoruz. Çiftçilerimize gereken desteği veriyoruz. Geçen ay başında yaş çay alım fiyatı açıkladık. Bugün de TMO 2023 Buğday ve Arpa alım fiyatlarını belirledik. TMO alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bakanlığımız tarafından sisteme kayıtlı çiftçilerimize buğdayda ton başına bin lira arpa için ton başına 500 lira destek olarak verilecektir.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN

Emeklilerimizin maaşlarını ve ikramiyelerini kurban bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Asgari ücret komisyonu çalışmalarına başlıyor. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.

EMEKLİ MAAŞLARI VE İKRAMİYELERİ BAYRAM ÖNCESİ

Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak. Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz da çalışmalarına başlıyor. Son olarak, Kurban Bayramıyla ilgili özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığım bir müjdeyi paylaşmak istiyorum.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

VALİ DAVUT GÜL’DEN NİZİP’E VEDA ZİYARETİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.