DOLAR

32,2677$% 0.08

EURO

34,7818% -0.02

STERLİN

40,4466£% -0.28

GRAM ALTIN

2.399,92%-0,37

ÇEYREK ALTIN

3.946,00%-0,25

TAM ALTIN

15.760,00%-0,23

ONS

2.313,50%-0,43

BİST100

10.336,50%0,68

BİTCOİN

2051561฿%0.58309

a
alan18-kopya

“PUSULAMIZ SAĞLAM, HEDEFİMİZ NET”

İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren hem parti içi çalışmalarda, hem de sahada aktif görev üstlenen ve 14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili aday adayı olan  Meral Yıldız, “Gaziantep’i sokak sokak, ev ev gezerek, halkla birebir yaptığım görüşmelerden dolayı sorunları çok iyi biliyorum. Milletvekili seçilmem halinde dün olduğu gibi, yarın da yine sahadan kopmadan sorunların çözümü için TBMM’de şehrimizin sorunlarının çözümü için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. 14 Mayıs’tan sonra Türkiye yeni bir güne uyanacak, güçlendirilmiş Parlamenter sistemiyle tek adam rejimi sona erecek, halkın iradesi meclise yansıyacak ve İYİ Partide mecliste güçlü bir şekilde yerini alarak dağ gibi büyüyen sorunlar tek tek çözüme kavuşacak. Hiç kimse meraklanmasın, pusulamız sağlam, hedefimiz net ” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili seçimleri için İYİ Parti’de gözler Milletvekili aday listelerine çevrilirken, aday adayı olan Meral Yıldız’ın üst sıralarda yer alması bekleniyor.

Kuruluşundan bu yana içinde bulunduğu ve aktif görevler alarak çalıştığı İYİ Parti’nin bir parçası olmaktan duyduğunu ifade eden Meral Yıldız, “İYİ Partiden 28. Dönem Gaziantep Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Kuruluşun ilk gününden itibaren içinde bulunduğum ve her daim bir parçası olmaktan onur duyduğum İYİ Partiden 28. Dönem Gaziantep Milletvekilliği aday adaylığı başvurumu yaptım. Dün olduğu gibi  bugün de yarın da partimi daha yukarılara taşımak adına her türlü mücadeleye hazırım” diye konuştu.

25 Ekim 2017’de İYİ Parti kurulduktan sonra üye olan ve aktif olarak çalışmak için İl Başkanlığına başvuran, 24 Haziran 2018 seçimlerinde sahada fiili olarak çalışmalar yapan Meral Yıldız, eski il başkanları Serkan Karakuş ve Merhum Celal Yıldırım dönemlerinde İl Sekreteri olarak görev yaptı. Her iki başkanla birlikte sürekli sahada olan ve vatandaşla her zaman iç içe olan Yıldız, bu çalışmalarda elde ettiği bilgi ve birikimle şehrin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiğini, çözüm içinde projelerinin hazır olduğunu ifade etti.

Meral Yıldız, Gaziantep’te kadınların siyasetten uzak durduğunu,  kadın sağduyusu ve kadın merhametinin siyasette olması gerektiğini ve yerel siyasette de güçlü kadınlar görmek istedikleri vurgulayarak şöyle konuştu:

“ Gaziantep’te, ekonomi ilk sırada olmak üzere, işsizlik, göçmenler ve çarpık kentleşme en önemli sorunların başında geliyor. Bunun yanı sıra deprem göz ardı ettiğimiz sorunlardan birisiymiş. Gaziantep’in deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu 6 Şubat’ta herkes çok yakından ve büyük acılar yaşayarak gördü. İslâhiye ve Nurdağı başta olmak üzere ciddi kayıplar yaşadık. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.

SORUNLAR SAYMAKLA BİTMİYOR

Gaziantep’in sorunları saymakla bitmiyor. Hava kirliliği ve trafik sorunu, son zamanlarda uyuşturucu problemi başına aldı gidiyor. Biz bunu sahada gözlemledik. Gençler, çocuklar diyorduk ya şimdi aileler uyuşturucu tuzağında. Eğer sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak bunun kesinlikle enine boyuna araştırılması ve bir devlet projesi olarak el atılması lazım.

İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN

Şehrimiz bir sanayi kenti olmasına rağmen maalesef düzensiz göç nedeniyle ciddi bir işsizlik problemi ile karşı karşıya. Bu problemin en aza indirilmesi, hatta ortadan kaldırılması için yeni projeler üretmek, özellikle düzensiz göç konusunda gerekli tedbirleri almak gerekiyor.

GAZİANTEP’TE GÜVENSİZ BİR ORTAM OLUŞTU

Kriminal olaylara değinmek istiyorum. Gaziantep’i sosyal medyadan da çevremden de takip ediyorum. Sürekli çeşitli asayiş olayları yaşanıyor Gaziantep’te güvensiz bir ortam oluştu, hırsızlık olayları arttı. Bu problemlerin hepsini gözlemliyoruz. Meclise girmek nasip olursa Gaziantep’e hakimiz, sahada gördüğümüz problemleri tüm gerçekçiliğiyle meclise yansıtacağız ve çözümü için gece gündüz çalışacağız.

KRİZLERİN SEBEBİ UZLAŞI DİLİNİN KAYBOLMASI

Ülkemizin uzun zamandır içinde bulunduğu krizler, toplumsal uzlaşı dilini kaybetmiş olmamız, kutuplaşma siyasetinden Millet olarak bıkma durumumuz sebebiyle siyasete atıldım. Genel Başkanımızın cesur duruşu siyasete girmem de etken olmuştur. Tabii ki İYİ Partinin kuruluş felsefesi, kurucularının kimliği ve ilkeleri İYİ Partiyi seçmemde öncelikle sebepledir.

Toplumun yarısını kadınların oluşturduğu günümüz dünyasında maalesef Ülkemizde yeterince temsil edilmiyoruz ve ülkemiz içerisinde Gaziantep olarak ortalamanın çok altındayız.

Gaziantep eskiden Güneydoğunun Paris’i olarak adlandırılırdı. Bugün maalesef birçok özelliklerini kaybetti. Gastronomi şehrinde sokak yemekleri fahiş fiyatlara yükselmiş, Gaziantepliler, Fıstığın baklavanın tadını unutmuş durumda. Tarih şehrimizde tarihi yapılarımız restorasyon garabetine uğramış. Şehrimizin siyasileri lüks semtlerde villalarında halktan kopuk yaşamaya başlamış. Şehrin bir tarafı cenneti yaşarken diğer tarafı cennetteki arkadaşlara hizmet etmekle mahkum edilmiş gibi.

Geçici sığınmacılar ve kontrolsüz göç şehrin kültürünü bozmuş, kadınlarımız kızlarımız, çocuklarımız sokakta güvenliğini kaybetmiş, aileler sahrelerine dahi çıkamaz olmuş bir taraftan organize sanayilerimize sevinirken diğer taraftan kahvehanelerimiz parklarımız işsiz gençlerle dolmuş.

Uyuşturucu illeti artık sadece gençlerin değil ailelerin sorunu haline gelmiş. Komşuların mahallelerin sorunu haline gelmiş. Helikopterle uyuşturucu operasyonu yapılan bir şehir olmuşuz.

Şehrin belediye başkanları arasındaki rant kavgaları gazetelere manşet olan bir şehir düşünün. Çarpık kentleşme kaçak yapılar, yapı kontrol sistemleri böyle yönetilen bir şehirde bunları nasıl tartışabiliriz.

Deprem şehri olduğumuzu depremle birlikte öğrendik. Hiçbir önlem alınmamış, Raporlar la belediyelerimize deprem konusunda uyarılar yapılmış. Hiçbir çalışma gördünüz mü.

Yollarımıza bakın! Bir şehrin kimliği yolları, kaldırımları, sokakları caddeleridir. Temizliğini geçtim artık. Ara sokaklar anayol olarak kullanılıyor. İnsanlar evlerinden kafasını uzatamaz hale gelmişler. Çocuklarını dışarıya salamıyorlar.

Trafik sorununu çözmek adına sola dönüşü yasaklamış törenlerle bu eziyet bir başarıymış gibi birbirlerine ödüller veriyorlar.

Bugün insanlarımızın yaşadığı her sorunun maalesef sebebi de çözüm yeri de siyaset. Maalesef dedim çünkü devletin kurumları aklını bıraktı. Sadece resmi gazeteyi araştırın göreceksiniz bir şehrin orman arazisini imara açma kararı bir kişi tarafından verilir olmuş. Şimdi Ormana mı üzülelim sisteme mi?

Babalar evlerindeki çok sorunu bilmezler, mutfaktaki yangını biz yaşarız. Evlatlarımızın sorunlarını bir noktaya kadar biz saklarız biz çözmeye çalışırız. Evde neye ihtiyaç olduğunu biz söyleriz. Artık Ülke yönetiminde bizim söyleyeceklerimiz var. Artık yeter Birikti birikti birikti.

İnsanların nereye ve kime oy verdiklerine karışır olduk. Herkes bir siyasi görüşe sahip. Kimsenin oyu hiçbir partiye zimmetli değil. 6284 ün kahramanı olarak methiyeler dizilen bakanımız Fatma Şahin bugün Gaziantep’in Belediye Başkanı ama o methiyeleri dizenler şimdi kadın düşmanı partilerle bir araya gelip 6284 sayılı yasadan kurtulmaya çalışıyor.

Sistem sıkıştıkça rota değişiyor. Kimse meraklanmasın Pusulamız sağlam. Hedefimiz net. Kaptanımız da mürettebat ta hayatta ve sağlıklı. Üstüne üstlük kara da göründü. Yüce Milletimizden bizlere güvenmeleri ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için destek vermelerini istiyoruz.

MERAL YILDIZ KİMDİR?

1981 Gaziantep’in Şehreküstü semtinde doğdu. Evli iki çocuk annesi. İktisadi ve idari bilimler fakültesi Kamu yönetimi mezunu ve aynı zamanda Fen edebiyat fakültesi arkeoloji bölümü öğrencisi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YSK’DAN İTİRAZLARA RET

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.