DOLAR

32,3208$% -0.13

EURO

34,8646% 0.14

STERLİN

40,6650£% 0.12

GRAM ALTIN

2.391,99%-0,19

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,35

TAM ALTIN

15.752,00%0,34

ONS

2.302,09%-0,05

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2012184฿%4.69253

a
alan18-kopya

SAĞLIKTA ŞİDDET DURMUYOR

Gaziantep’te özel bir hastanede, hasta yakını olduğu iddia edilen 20 kişi  acil serviste görevli doktora saldırdı. Doktorla birlikte bir güvenlik görevlisi ve bir yöneticide yaralandı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan doktor acil serviste tedaviye alındı.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesinde hizmet veren Özel Kemal Bayındır Hastanesinde iddiaya göre serum takarken başlayan tartışma, bir anda kavgaya dönüştü. Hasta yakını oldukları iddia yaklaşık 20 kişilik grup, kemer ve demir çubuklarla Acil servis doktoru Asadullah Beğoglu ve hastane görevlilerine saldırdı.

Saldırıda acil servis doktoru Asadullah Beğoglu, hastane Gece Müdürü Ahmet Sefa ve güvenlik görevlisi Gökhan Hacı Yunus yaralandı. Doktor Beğoglu yoğun bakıma kaldırılarak tedaviye alınırken, diğer görevliler aynı hastanede ayakta tedavi edildi. Acil servis bir süreliğine hasta kabulüne kapatıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri olayla ilgili kavgaya karışan aile üyelerinin bazılarını gözaltına aldı, kaçan şüphelileri yakalamak için ise çalışma başlattı.

Hastane gece müdürü Ahmet Sefa, gece saatlerinde bir çocuğun yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, yüksek ateş nedeniyle damar yolu açılamaması nedeniyle hastane yakınlarının sinirlenerek arbede çıkardıklarını belirterek, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

” Gece saat gece 23.00 sıralarında hastanemize yüksek ateş şikayetiyle bir çocuk hasta  başvurdu. Yüksek ateşten dolayı damar yolu açılamamıştı. Açılamayabilir. Bunun üzerine yakınları sinirlendi, hastane içerisinde arbede çıkardı. Biz bunun üzerine güvenlik arkadaşlarımızla birlikte hasta yakınlarını sakinleştirip dışarıya çıkardık. Hastanın müdahalesini yapmaya devam ediyorduk. Arbede sırasında çocuğun babası birkaç kişiyi arayıp yakınlarını çağırmış. Birlikte dışarıya çıktığımızda bize ağır hakaretler, küfürler ederek saldırdılar.

Doktorumuz şu anda yoğun bakımda başında yaklaşık 15 tane dikiş var. Beyin travması şikayetiyle Üniversite hastanesine götürdük. Üniversite hastanesi tekrar yoğun bakım gerektiğinden dolayı sevkine karar verdi. Hayati tehlikesi devam ediyor. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için ne gerekiyorsa yapılması lazım”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CHP ŞAHİNBEY’DE İŞLEM TAMAM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.