DOLAR

32,3776$% -0.33

EURO

34,7061% -0.31

STERLİN

40,6298£% -0.24

GRAM ALTIN

2.398,76%-0,98

ÇEYREK ALTIN

3.935,00%-1,48

TAM ALTIN

15.711,00%-1,49

ONS

2.300,25%-0,82

BİST100

10.165,91%1,20

BİTCOİN

1872233฿%0.82074

a
alan18-kopya

Yürekler yandı

Türkiye’nin yüreğini yakan, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan 11 asker için görev yaptıkları Elazığ’da düzenlenen törenin ardından, Ankara’da, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde de devlet töreni gerçekleştirildi.

Şehitler için Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde,Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin liderleri ve devlet erkanı tam kadro katıldı.

Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde okunan Yasin-i Şerif ve duaların ardından şehitlerimiz için tek tek cenaze namazları eda edildi. Törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Eski Başbakan Binali Yıldırım ve kuvvet komutanları da yer aldı.

İLK TÖREN ELAZIĞ’DA

Yapılan çalışmaların ardından şehitlerin naaşları, sabah saatlerinde Elazığ’a, Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne getirildi.

SİLAH ARKADAŞLARI OMUZLADI

Daha sonra ambulanslarla törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı’na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.

Törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit aileleri, silah arkadaşları ve diğer yetkililer katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’ın okuduğu dua ve helallik alınmasının ardından şehitlerin cenazeleri yapılacak devlet töreni için askeri uçakla Ankara’ya gönderildi.

Şehit cenazelerinin askerlerin omuzunda uçağa taşınması sırasında bazı şehit yakınları şehitlerin naaşlarına sarılıp ağlayarak, “Vatan sağ olsun” dediler.

ŞEHİTLERİMİZ

Türkiye’yi yasa boğan kazada, helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy),Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Kahramanmaraş-Afşin),Kurmay Albay Şentürk Aydınyer (Kars),Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra),Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Kahramanmaraş-Onikişubat),Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale),Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of),Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar),Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar),Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) şehit oldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

Yenilikçi İnşaat Müteahhitleri Grubu’ndan İMO’ya ziyaret

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.