DOLAR

32,2848$% -0.17

EURO

34,8016% -0.06

STERLİN

40,6234£% 0.08

GRAM ALTIN

2.408,20%0,63

ÇEYREK ALTIN

3.959,00%-0,02

TAM ALTIN

15.814,00%0,01

ONS

2.321,22%0,86

BİST100

10.254,18%-0,22

BİTCOİN

2104583฿%2.1819

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • “15 MAYIS’TA MİLLET İTTİFAKI İKTİDARI İLE YENİ BİR SAYFA AÇILACAK”

“15 MAYIS’TA MİLLET İTTİFAKI İKTİDARI İLE YENİ BİR SAYFA AÇILACAK”

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri öncesi siyasi partiler ve Milletvekili adayları çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürürken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen, 15 Mayıs sabahı Türkiye’nin Millet İttifakı iktidarı ile yeni bir sayfa açacağını, 21 yıllık AK Parti iktidarının tarih sayfalarına karışacağını iddia etti.

Millet İttifakı adayı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun güven veren vaadleri, Milletvekili adaylarının da gittikleri her yerde AK Parti iktidarının yarattığı tahribattan dolayı halkın kendilerine yoğun ilgi gösterdiklerini belirten CHP Milletvekili adayı Hasan Öztürkmen,” 14 Mayıs seçimleri, seçim kavramından çok daha farklı bir şey. 14 Mayıs, karanlık mı, aydınlık mı ? 14 Mayıs ortaçağ mı, ikinci yüzyıl mı, 14 Mayıs özgürlük mü, tutsaklık mı, 14 Mayıs medeniyet mi, çağdaşlık mı yoksa ortaçağ karanlığı mı ? anlamında bir tercih, bir anlamda referandum olacak” dedi.

21 Yıllık AK Parti iktidarının halkı cendereye düşürdüğünü, özgürlükleri ortadan kaldırdığını, milli geliri düşürdüğünü ve Türkiye’yi neredeyse bir ortaçağ devleti haline getirmeye çalıştığını ifade eden Öztürkmen şöyle konuştu:

CUMHURİYET KAZANIMLARI YERLE BİR OLDU

AK Parti iktidarı döneminde Cumhuriyet kazanımlarının tamamı yerle bir oldu. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi tarihten silinmeye çalışılıyor. Hiçbir meydanda, hiçbir stadyumda, hiçbir çağdaş kurumda Atatürk ismi kalmadı. Bu nedenle bu seçim, geleceğimiz için çok önemli bir tercih noktası, tercih günü, dönüm noktası.

MİLLET İKTİDARINDA ÖZGÜRLÜKLER GERİ GELECEK

14 Mayıs seçimleri, Millet masasının mutabakat metninde belirlediği ülkenin kalkınmasına, ülkenin refaha kavuşmasına, halkın ve özellikle gençliğin, basının özgürlüğe kavuşmasına yol açacak bir seçim. İnsanlar her gün iktidarı eleştirdiği için karakollara, adliyelere hatta cezaevlerine düşüyor. İktidarı eleştirdiği için medya kanalları, basın organları kapatılıyor. Bunun tek nedeni fikir özgürlüğünün olmaması. Bu seçimde tabiiki ekonomik özgürlükler de, ekonomik kalkınma da söz konusu. Tabii ki depremin yaratmış olduğu mağduriyeti giderme de söz konusu. Bu seçim Türkiye’nin çağdaş medeniyeti de aşmış bir ülke haline gelmesi için bir seçim olacaktır.

CUMHUR İTTİFAKININ ARTIK SÖYLEYECEĞİ BİR ŞEY KALMADI

Cumhur İttifakının bu halka söyleyeceği bir şey kalmadı. Çünkü, 20 yıldır bir taraftan milli geliri düşürmüş, bir taraftan tarımı yok etmiş, diğer taraftan da ülkenin sanayisini dışa bağımlı hale getirmiştir.

Millet İttifakının iktidarında bütün yapılan tahribatlar öncelikle giderilecek, israfa son verilecek, daha sonra da Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun defalarca söylediği gibi halkın cebinden çalınan 418 Milyar dolar ülkemize getirilecektir.

İKTİDAR, KILIÇDAROĞLU’NUN PROJELERİNİ ÇALIYOR

Cumhur İttifakının millete söyleyeceği bir şey kalmadığı için artık Millet İttifakı adayı 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılaçdaroğlu’nun tüm projelerini çalıyor. Bir taraftan 20 yıldır uyguladıkları mülakatı Kemal Kılıçdaroğlu kamuoyu ile paylaştıktan sonra söylüyorlar, diğer taraftan emeklilere ikramiye gündeme geldikten sonra söylemeye başladılar, daha sonra emeklilere bayramlarda birer asgari ücret tutarında ikramiye verme sözü verdikten sonra emekli maaşları yükseltildi.

Cumhurbaşkanı adayımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği tüm vaadleri sanki kendileri güncelleyerek sanki kendileri yapacakmış gibi söylemeye çalışıyorlar.

Ama halk artık buna inanmıyor. Çünkü 20 yıldır yapmadıklarını bundan sonra yapacaklarını vaad ediyorlar. 20 yıldır sanki kendileri iktidar değiller gibi şimdi muhalefet partisiymiş gibi vaadlerde bulunuyorlar. Bunun da halk nezdinde bir inandırıcılığı kalmamıştır. Dolayısıyla, Cumhur ittifakı 14 Mayıs’ta bir daha gelmemek üzere tarihin sayfaları arasına gömülecektir.

14 MAYIS’TA HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYUP OYUNU KULLANMALI

Seçmenler artık bütün anketlerde gösterildiği gibi Cumhur İttifakı, AKP iktidarından umudunu kesmiş durumda. Özellikle gençlerimiz, ülkenin geleceğinden kaygıları olduğundan yurt dışına gitmek için ellerinden gelen çabayı göstermektedirler. Cumhur İttifakının gençlere vaad ettiklerine artık gençlik inanmamaktadır.

Bu nedenle ülkemizin geleceği olan büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere sesleniyorum. Sizin geleceğiniz Millet İttifakının iktidarındadır. Sizin geleceğiniz CHP iktidarındadır. Çiftçinin geleceği de, işçinin geleceği de, esnafın geleceği de CHP ve Millet İttifakının iktidarındadır.

BİZİM İKTİDARIMIZDA ÇALMA, ÇIRPMA OLMAYACAK

Millet İttifakının iktidarında çalma, çırpma olmayacaktır. Millet İttifakının iktidarında yandaş kayırılmayacaktır. Millet İttifakının iktidarında 72 maddelik ihale yasası 193 kez değiştirilmeyecek, gerçeklere, ülkenin gereklerine uygun şekilde son kez düzenleme yapıldıktan sonra bir daha değiştirilmeyecek. Millet İttifakının iktidarında tarımın kalkınması için tarıma öncelik verilecek, Millet İttifakının iktidarında özellikle ev kadınlarına destek verilerek onların tüm sigorta masrafları, ödentileri devlet tarafından karşılanacak, ev kadınlarının da emeklilik hakkı kazanması sağlanacak.

Tüm bu nedenlerden dolayı, çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın aslında tüm ülkemizin geleceği Millet İttifakının iktidarındadır. Seçmenlerimizden istirhamım, ricam 14 Mayıs’ta sandığa gittiklerinde geçmişte yaşadıklarını göz önüne alarak ellerini vicdanlarına koyup oylarını Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana  kullanmalarıdır.

MEMLEKET PARTİSİNİN OYU YÜZDE 1’İ GEÇMEZ

Memleket Partisinin oyunun bugün bazı anketlerde gösterildiği kadar olduğunu düşünmüyorum. Bu anketler Memleket Partisi’nin iktidar tarafından, bazı işadamları tarafından, bazı medya kuruluşlar, bazı kamuoyu araştırma şirketleri tarafından desteklendiği ve olduğundan fazla gösterildiği kanaatindeyim.

Memlelek Partisi’nin bu halka vaad ettiği hiçbir şey ama hiçbir şey yok. Bütün propagandası CHP’yi karalamak. Ben bu seçimlerde halkımızın sağduyulu davranacağını ve sandığa giderken, sandığa gittiğinde kazanacak olan adaya, ülkenin geleceğini aydınlatacak olan adaya oy vereceğini ve Memleket Partisi’nin yüzde 1’den fazla oy alamayacağına inanıyorum.

40 yıldan fazladır siyaset yapan ve siyasetin içinde olan birisi olarak bu anketlerin gerçeği yansıtmadığı kanaatindeyim. Seçmen sandığa gittiğinde, oyunun heba olmaması, boşa gitmemesi için, ülkenin geleceğini karartacak bir yanlış yapmaktansa, ülkenin geleceğini kurtaracak bir şekilde tercihini Millet İttifakından ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanacağına inanıyorum.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SAHALARI BOŞ BIRAKMIYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.