DOLAR

32,3100$% -0.1

EURO

34,8207% 0.01

STERLİN

40,6582£% 0.16

GRAM ALTIN

2.408,45%0,64

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%0,20

TAM ALTIN

15.819,00%0,20

ONS

2.318,17%0,73

BİST100

10.233,42%-0,42

BİTCOİN

2114768฿%2.53994

a
alan18-kopya

CHP HEYETİ,  ARTEMİS HALIDA GREV YAPAN İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik,  yönetim kurulu üyeleri ve Milletvekili Hasan Öztürkmen, düşük maaş ve bazı sosyal haklarının kısıtlandığı gerekçesiyle grev yapan Artemis Halı işçilerini ziyaret etti. Fabrika önünde, sıcak havadan korunmak için kurdukları gölgeliğin altında işçileri dinleyen CHP heyeti, grev yapan işçilere hak arama mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını söylediler.

CHP Gaziantep İl yönetim kurulu üyeleri ve Milletvekili Hasan Öztürkmen, maaşlarının çok düşük olduğu ve emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle grev yapan Artemis Halı fabrikası dokuma işçilerini ziyaret etti.

Dokuma bölümünde çalışan yaklaşık 60 işçi, fabrika sahibi ve yöneticileri ile defalarca görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ve düşük maaşla çalışmaya zorlandıklarını belirttiler.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in de işçilerle birlikte grev yaptıkları Artemis Halı fabrikasının önüne giden CHP heyeti, işçilerin sıcaktan korunmak için kurdukları gölgelikte oturarak talepleri dinlediler.

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, grev yapan işçileri ziyaret eden CHP heyetine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek işçilerin talepleri hakkında bilgi verdi.

Türkmen, fabrika yöneticileri ile iş yeri temsilcilerinin yaptığı görüşmelerden bir sonuç alınamayınca Pazartesi gününden itibaren grev kararı aldıklarını ve iş bıraktıklarını belirterek,” İşçi arkadaşlarımız şu anki hayat standartları göz önüne alındığında ailelerini geçindirebilecek bir ücret talep ediyorlar. Burada grev yapan arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu yıllarını bu işe vermiş arkadaşlar. Bir dokuma ustasının yetişmesi 10-15 yıl zaman ister. Bugün aldıkları maaşlar 16 bin 500 lira ve telciler ise 15 bin lira maaş alıyorlar. Arkadaşlarımızın talebi 20 bin lira. İşçi temsilcisi arkadaşlarımız ile fabrika yetkilileri arasında zaman zaman görüşmeler oluyor ama bir sonuç alınamıyor. Arkadaşlarımızın talepleri öyle uçun kaçık talepler değil, şu anki piyasa koşulları ne ise onu istiyorlar. Ama işyeri sahibi ve yöneticileri, kendi istedikleri şartlarda ve ücretlerle çalıştırmakta diretiyorlar” diye konuştu.

TELEFONLARA GELEN MESAJLARLA İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI

Mehmet Türkmen, grev kararının uygulanmaya başlamasından itibaren işçilerin cep telefonlarına mesaj atılarak iş haklarının feshedildiği ve işten çıkarıldıklarının bildirildiğini ifade ederek,” Tıpkı Şireci Tekstilde olduğu gibi burada da arkadaşlarımız greve başladıktan sonra cep telefonlarına gelen mesajlarla kod 22 ile işten çıkarıldıkları bildiriliyor. Ama biz yılmayacağız, işçi arkadaşlarımız hak ettikleri ücretleri ve sosyal hakları alana kadar direneceğiz” dedi.

BOZGEYİK: “TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR EŞİTSİZLİK VAR”

CHP İl Başkanı Karaca Bozgeyik, Türkiye’de derin bir yoksulluk yaşadığını, bundan da en fazla etkilenen kesimin işçiler olduğunu söyleyerek,” Türkiye’de ciddi bir eşitsizlik var ve dolayısıyla bu çalışanları da derinden etkiliyor. Türkiye’nin yüzde 5’i ile kalan yüzde 95’i birbirine eşit değil. Dolayısıyla bu da derin bir yoksulluk demektir. Sizlerin haklı taleplerinizin patronlar tarafından mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. Umarım, patronlar iş güvencesi ve iş güvenliği konularında duyarlı davranırlar ve sizlerin haklı taleplerinizi karşılarlar” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRKMEN: “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen ise işçiler hitaben yaptığı konuşmada, haklı talepleri karşısında her zaman yanlarında olduklarını, AKP iktidarının dünyasında çalışanlar olmadığını, 5’li  diye tabir edilen ama aslında sayıları 5’ten çok olan çetelere çalışanların iktidarı olduğunu belirterek,” Bugünlerde kamuoyunun bildiği gibi memurlarla ilgili toplu sözleşme görüşmeleri yapılıyor. Ama biliyoruz ki bir uzlaşma olmayacak, memurların hiçbir talebi yerine getirilmeyecek. Memurların grev hakkı yok tabi ki, en son tahkim kuruluna düşecek,  tahkim kurulu da hükümet veya kamu yöneticileri ne derse onu yapacak. Memur arkadaşlarımızda onu kabul etmek zorunda kalacak. Bu iktidar 5’li diye tabir edilen ancak sayıları daha çok olan çetelere çalışanların iktidarı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ise halkın iktidarını kurmaya çalışıyoruz. Biz daima yanınızdayız, yanınızda olacağız. Her zaman için, Ne zaman arzu ederseniz yanınıza geleceğiz, dayanışma içerisinde olacağız. Ta ki gönül rızanız ile haklarınızı alıncaya kadar” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Karaca Bozgeyik ve Milletvekili Hasan Öztürkmen, işçilerin taleplerini dinledikten sonra Artemis Halı Fabrikası sahibi Tolga Batallı ile görüşmek üzere fabrikaya girdiler ancak Batallı’nın fabrikada olmaması nedeniyle konuyu fabrika yöneticileri ile görüşerek, işçilerin daha fazla mağdur olmaması ve fabrikada da  üretimin durmaması için orta yolun bulunarak uzlaşma sağlanmasında fayda olacağını belirttiler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN FECİ SONU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.