DOLAR

32,3661$% -0.37

EURO

34,7896% -0.1

STERLİN

40,6836£% -0.16

GRAM ALTIN

2.400,97%-0,88

ÇEYREK ALTIN

3.950,00%-0,77

TAM ALTIN

15.780,00%-0,85

ONS

2.306,02%-0,57

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1920458฿%1.92501

a
alan18-kopya

CHPLİ MERİÇ’TEN, ABDÜLHAMİT GÜL’E TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’ün anketlerle ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Meriç,” Abdülhamit Gül’ün anketlerle alakalı yaptığı açıklama gerçekten bizi üzmüştür. Hele hele sayın Genel Başkanımız hakkında yaptığı yorumlar kendisine yakışmamıştır” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç,  İl Binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gaziantep’ten, TBMM’ye ilk gittiğinde konu Gaziantep olduğunda tüm siyasi partilerin Gaziantep Milletvekillerinin yana yana gelmelerine gıpta ile baktığını ifade eden Meriç, “ Biz bu süreçte de meclisteki tüm Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Gaziantep ve Türkiye’nin sorunlarını beraber çözmeye hazırız. Ancak özellikle Genel Başkanımız hakkında daha ilk günden alelacele böyle bir açıklamanın yapılmasını ben kendi şahsım olarak yakıştıramadım” diye konuştu.

Abdülhamit Gül’ün, ülkenin geleceğinin yine bir Anayasa ile değiştirilmesi ve değerlendirilmesi yönündeki açıklamasına anlam veremediğini dile getiren Melih Meriç, “Gaziantep bir milletvekili olarak sayın Abdülhamit Gül’ün ne gariptir ki ülkenin geleceğinin yeni bir anayasayla değiştirilmesi ve tekrar değerlendirilmesi gerektiği konusunda bir açıklaması var. Sanki bu ülkeyi 20 yıldan beri bir başkası yönetiyor. Başka siyasi aktörler mevcut. Hiç bu yönetimin içerisinde yer almamış gibi bir açıklamasını hayretler içerisinde dinledim.  Ama inşallah yeni anayasayı hep birlikte sivil anayasayı, eşitlik, adalet çerçevesinde oluşmuş bir yeni bir anayasayı hep birlikte Yeni meclis olarak halkımızın takdirine sunarız” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, İl Başkanı Neşet Uçar ve Milletvekili Hasan Öztürkmen’in de katıldığı basın toplantısında şöyle konuştu:

SEÇİM SÜRECİNDE HAKSIZ ELEŞTRİLER ALDIK

Bizim özellikle bir Gaziantepli olarak seçim sürecince her çıktığımız yerde haksız eleştiriler karşısında hak etmediğimiz şekilde kendimizi savunmak zorunda kaldık.  Biz buradayız. Bayrağımızın, vatanımızın, milletimizin her zaman yanında olacağız.

Bizim bu birlikteliğimiz karşısında kim farklı bir görüşteyse de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman onun karşısında oluruz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.

GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU

Bizim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu seçim sürecine çok iyi hazırlandı ve adaletsiz bir seçim sonucunda yüzde 50’ye yakın, yüzde 48 oy oy almış bir Genel Başkanımız var. Genel Başkanımızın bu kadar adaletsizliğe rağmen, bu kadar eşitsizliğe rağmen, bu kadar karşısındaki devlet gücünün kullanılmasına rağmen kaybetse de çok emek verdiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir arada tutma konusundaki gayretlerini sevgi ve saygıyla karşılıyorum.

Biz adaletli ve eşitlik konusunda yola çıktık. Bu nedenle kim aday olursa sonuçta kurultayımızın karşısına çıkacak. Kurultay delegelerimize kendilerine anlatacak. Kim kazanırsa da o bizim genel başkanımız olacak. Ancak ben kendi fikrimi net ve açık söyleyeyim; sayın Genel Başkanımı başarılı buluyorum. Sayın Genel Başkanımın  eğer devam etme takdiri ve isteği olursa kendinin de yanında duracağını net ve açık bir şekilde söyledim ve söylüyorum. Ama çekilme veya bir başka bir beklentisi varsa da bunu da bize söylediğinde kendisinin yanında olacağımı beyan ettim.

DEPREM BÖLGELERİNDE BÜYÜK SIKINTILAR VAR

Özellikle deprem bölgelerinde hala çok büyük sıkıntılar var. Şimdi çok acele bir şekilde yer tespitleriyle doğru yapılmadığını düşünerek söylüyorum, aynı zamanda bir inşaat mühendisi olarak. Gaziantep’te İnşaat Mühendisi Oda Başkanlığı yapmış birisi olarak söyleyeyim. Çok iyi analiz edilmeden sırf seçimde bir görüntü vermek amacıyla çok yoğun bir şekilde çalışılmaya başlandı.

Ben isterdim ki bunların gerçekten çok bilimsel bir şekilde bölgelerin zemini iyi araştırılarak bu çalışmalara başlamasını bekliyorduk. Ama bildiğim kadarıyla öyle bir çalışma yapılmadı. Şu anda başlanan konut sayısı, depremde yıkılan, yıkılacak ağır hasarlı dediğimiz binaların karşısındaki oranların ne olduğunu kendilerinin açıklamasını bekliyorum. Benim yaptığım araştırmada şu an yüzde 10 civarında yıkılan binaların karşısında yapılan ihale ve konut sayısı var. Tabii ki bu ağır bir depremdi. Kabul ediyorum. Ancak çok daha planlı bir şekilde, çok daha hızlı bir şekilde, çünkü halkımız gerçekten zor şartlar altında, şu an çadırlarda ve konteynerlerde yaşamaya çalışıyor. Allah kimseye de böyle bir yaşantıyı nasip etmesin. Bir an önce devlet olarak bu şekildeki yaşayan insanlarımıza konutlarını ulaştırmak adına çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuda deprem bölgesinin Milletvekili olarak, el birliğiyle tüm arkadaşların ve Bakanlıkların yanında olacağız ve yardımcı olacağız.

ASGARİ ÜCRET YERİNE ENFLASYONU KONTROL ALTINDA TUTMAK DAHA ÖNEMLİ

Asgari ücretin miktarının ne olduğu çok önemli değil. Önemli olan bir ülkede enflasyonu kontrol altına tutup insanların rahat bir şekilde aldıkları ücretle insanca yaşama şartlarını ortaya koymak. Yoksa asgari ücretle ilgili 20 bin lira da olsa

Bir saat sonra zamlar arka arkaya geldiğinde asgari ücretin nasıl eridiğini geçmişte iki ay önce, üç ay önce veya Haziran ayındaki bu artışlardaki insanların özellikle çalışan kesim sevinçlerinden daha bir ay sonra ne kadar bir artış olduğunu gördük.

Şimdi aynı süreci tekrar yaşarız. Çünkü şu anki enflasyon 150 civarında. Eğer kendimizi kandırmayacaksak bunun kontrol altına çok acilen alınması lazım.

2 YILDIR TÜRK EKONOMİSİ ÇOK KÖTÜ YÖNETİLİYOR

Yaklaşık 2 yıldan beri Türkiye ekonomisi çok kötü bir şekilde yönetiliyor. Şimdi yeni yeni bir ekonomi bakanı, yeni Merkez Bankası Başkanı atandı. Hepimiz aynı gemideyiz. Halkımız bize ana muhalefet partisi görevini verdi. Biz gördüğümüz doğruları ve yanlışları net açık bir şekilde halkımızla paylaşacağız.

HALKIN VE TÜRKİYE’NİN ÇÖZÜMÜ BELLİ

Benim gördüğüm; şu anda Türkiye’de faiz oranı açıklananın yaklaşık 5 katı. Bugün nereye giderseniz gidin şu an resmi olarak açıklanan faizin beş katı ve para yok. Bu bence halkı kandırmaktır, sanayiciyi kandırmaktır, vatandaşı kandırmaktır. Doları görüyorsunuz, seçimden önce baskıladılar, baskıladılar, bugün bankalara giden 1 dolar alamazsınız. Bugün dolar bazında faizler 27 – 28 çıtasında,  dünyaya baktığımızda yüzde 2’yi, 3’ü  belki maksimum yüzde 5’i geçme ihtimali yok ve geçmiyor. Yaklaşık o da yine 6 katı civarında bir faiz ödüyor. Bir an önce bu ekonomi politikasından vazgeçilmeli. Halkın ve Türkiye’nin çözümü belli.

EZİLEN HALK OLUYOR

Bu konuda da yine Maliye Bakanı bu yönde bir açıklama yaptı. Biz bekliyoruz. Şu an çünkü çok yeniler. Ama bir an önce geçmişte yapılan bu ekonomi politikasından vazgeçilmesi, yeni politikalarla, serbest piyasalara özellikle tekrar geçilmek zorunda. Çok acil bir şekilde baskılardan vazgeçilmemek zorunda. Çünkü şu an bankalar

Çok iyi para kazanıyor. Buna rağmen çok iyi para kazanıyor ama ezilen yine halkımız oluyor.

PARANIN BÜYÜKLÜĞÜ DEĞİL, NE ALINABİLDİĞİ ÖNEMLİ

Paranın şekli büyüklüğü çok önemli değil. Önemli olan bir ülkedeki en büyük parayla alınabilecek şeylerin ne olduğu dünya piyasasında belli.  Şu an siz en büyük parayla bir kilo et alamıyorsanız burada bir sıkıntı var.

Yani ekonominin ne olduğunu, hangi şartlarda insanların yaşadığını belirten bir kamuoyu yoklaması yapmanıza bile gerek kalmadan en büyük banknot karşısında bir kilo et alamıyorsanız gerisini halkımız takdir etsin.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÖZTÜRKMEN’DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.