DOLAR

32,3313$% -0.49

EURO

34,7831% -0.25

STERLİN

40,7567£% -0.11

GRAM ALTIN

2.411,63%-0,45

ÇEYREK ALTIN

3.943,00%-0,37

TAM ALTIN

15.751,00%-0,36

ONS

2.317,77%-0,06

BİST100

10.045,74%-0,37

BİTCOİN

1853586฿%-5.02655

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN: “ŞEHİR HASTANESİNE İŞE ALIMLARDA AKP’YE ÜYE OLMA ŞARTI ARANDIĞI DOĞRU MUDUR”

CHP’Lİ ÖZTÜRKMEN: “ŞEHİR HASTANESİNE İŞE ALIMLARDA AKP’YE ÜYE OLMA ŞARTI ARANDIĞI DOĞRU MUDUR”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Gaziantep Şehir Hastanesine işe alımlarda AKP’ye üye olma şartı arandığı yönünde son günlerde kamuoyunda yaygın bir duyum olduğunu, AKP’ye üye olmayanlardan ise üyelik yaptırması istendiği şeklindeki iddiaları gündeme getirdi.

CHP’li Öztürkmen, bu konuyla ilgili olarak kendisine bizzat şikayetler geldiğini, hatta CHP’li bir üyenin başvurusunun geri çevrildiğini belirtti.

Söz konusu iddiaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Milletvekili Öztürkmen, AKP’nin Gaziantep Yöneticilerine, İl Başkanına ve İl Sağlık Müdürüne iddialara dönük açıklık getirilmesi çağrısında bulundu.

Öztürkmen, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün İl Başkanlığımızda bizzat ziyaretimize gelen partili bir yurttaşımız, Gaziantep Şehir Hastanesine iş başvurusunda bulunduğunu ancak CHP’li olduğunu öğrendikleri için başvurusunun kabul edilmediğini öne sürdü. Ayrıca bu konu bir süredir Gaziantep kamuoyunda yaygın bir biçimde konuşuluyor.

İşsizliğin ülkenin en temel sorunu olduğu ve insanların geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bırakıldığı böylesi bir kriz ortamında partizanca bir yaklaşımın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Bu iddiaların bir gerçekliği var ise ivedilikle bu ayrımcılıktan vazgeçilmeli ve başvuru sahipleri objektif bir değerlendirme sürecine tabi tutulmalıdır.

Bu konuda, AKP’nin Gaziantep Yöneticilerini, İl Başkanını ve İl Sağlık Müdürünü iddialar hakkında açıklık yapma çağrısında bulunuyor ve iş başvurularında çifte standart uygulanmaması konusunda duyarlı olmaya ve sorumluluk almaya davet ediyorum.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

O ARACIN SÜRÜCÜSÜ YAKALANDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.