DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

STERLİN

41,0337£% -0.05

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

TAM ALTIN

16.166,00%1,11

ONS

2.414,64%1,64

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2165768฿%0.53766

a
alan18-kopya

Basın dostu iletişimci

SANKO Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, “Türkiye’nin Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimcisi” arasında yer aldı.

Business Life Dergisi tarafından Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimci arasında gösterilen Çiçek, iletişimcinin başarısında, basın mensuplarıyla olan diyaloğun önemli olduğunu söyledi.

Çiçek, kurumların mesajlarını en etkili bir şekilde vermesinin yolunun, gazetecilerle iyi bir iletişim kurmaktan geçtiğini belirterek, “İletişimci kurumunun çıkarını gözetirken basının çıkarlarını görmezden gelmemeli” dedi.

SANKO Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, kurumsal iletişim departmanları ve basın kuruluşları arasındaki diyaloğun çok önemli olduğunu, kurum çıkarlarını gözetirken, basının unutulamaması gerektiğini dile getirdi.

Bir iletişimcinin işini yapması için gazetecilerle iyi bir iletişim içerisinde bulunmasının önemine dikkat çeken Çiçek, “Basın organları, hedef kitleye mesajın doğru ve etkili ulaşmasında en önemli mecradır. İletişimci kurumunu gözetirken, basının önemini ve çıkarlarını kesinlikle görmezden gelmemeli. "Basın Dostu İletişimci" olmanın artıları arasında, kurum itibarına yönelik saldırı ya da tehdit söz konusu olduğunda, hızlı, şeffaf, ve "nokta temas"ta etkin kriz yönetimini başarıyla gerçekleştirmek bulunuyor. Kurumun gelecek planları; doğru, yeterli ve anlaşılır bilgilerle duyurmaya özen gösterilmeli. İletişimcinin farkı; dili iyi kullanmak, "herkesi değer noktasında tutan" üslubu benimsemektir. Mesajların iletileceği kitledeki herkesin saygın, zeki ve akıllı bireylerle iletişime geçtiğini düşünerek bilgi kanalı oluşturursa başarılı ve etkin bir yol haritası çizer” dedi.

Cengiz Halil Çiçek, kurumsal iletişim departmanlarında görev yapanlarda bulunması gereken özellikleri ise şöyle sıraladı:

“KURUMSAL İLETİŞİMİN ÖNEMİ GÜN GEÇTİKÇE DAHA İYİ KAVRANIYOR”

Kurumsal İletişimin önemi gün geçtikçe daha iyi kavranıyor ki, geleceği çok parlak. Ülke ve toplum yararına projelerin yani sıra, yönetimin toplumdaki saygınlığı ve paylaşımcı özelliği, kurumsal iletişimin "itibar yönetiminin önemli parçası olmasını sağlıyor. Bu noktada kullanılan dil ve mesaj belirleyici oluyor. Ayrıca iletişimci diğer donanımlarının yanı sıra mutlaka beden dilini çok iyi bilmeli. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerin iletişim gücü ve etkinliği de artıyor.

“AÇIK HAVA MECRALARI GÖZDEN KAÇIRILMAMALI”

İletişim denilince akla gazeteler, televizyonlar ve radyolar gelirken, şimdi bilişim sektörünün mecraları öne çıkmaya başladı. Öyle ki, TV'lerin "son dakika" diye sunduğu haberler, birkaç dakika önce sosyal medyada yer alıyor. Açık hava mecraları da gözden kaçırılmamalı. Günümüzde insanlar okumuyor, okumayı sevmiyor. Bu durumu dikkate alan strateji belirlenmeli. Yeni dönemde daha hızlı, şeffaf, anlaşılır dille kısa metinler hazırlayarak hedef kitleye ulaşmak gerekecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Hedefimiz, “Toplumsal sorunlara insani çözüm”

HIZLI YORUM YAP