DOLAR

32,3266$% 0.21

EURO

34,7339% 0.04

STERLİN

40,3397£% -0.07

GRAM ALTIN

2.401,54%0,06

ÇEYREK ALTIN

3.947,00%-0,25

TAM ALTIN

15.771,00%-0,20

ONS

2.306,30%-0,33

BİST100

10.359,19%0,22

BİTCOİN

2011976฿%-2.12059

a
alan18-kopya

HEMŞERİ DERNEKLERİNDEN İSRAİL MALLARINA BOYKOT KARARI

Gaziantep Hemşeri Dernekleri ve Gaziantep Kent Konseyi hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu  İsrail’in Gazze’de yaşanan katliamın durdurulması yönünde bir basın açıklaması yaptılar..

+Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in almış olduğu İsrail Sermayeli malların boykot çağrısına Hemşeri Derneklerinden destek geldi. Basın Açıklamasına Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök de katılarak İsrail’in bir savaş suçu işlediğini, Siyonist hedeflerine ulaşmak için bu katliamı gerçekleştirdiğini  ifade etti. 28 Hemşeri Derneğinin imzasıyla yayınlanan bildiride Gazze’de çoğunluğunun çocuk ve kadının  öldürüldüğü sivil katliamın durdurulması yönünde Türkiye çapında yabancı İsrail menşeli marka ve malların alınması halinde birer silah olarak masum bir sivilin ölmesine fayda sağlandığı açıklandı.  

Basın toplantısında konuşan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gök dünyanın bu katliama sessiz kalması, batı emperyalizminin destek vermesi Filistin katliamının oranını arttırıyor ve bu nedenle tüm insanlar ve Müslüman alemi birlikte bu katliamın durdurulması yönünde hareket etmelidir dedi. Gaziantep Kent konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu ise İsrail’in  küresel sermayeye hakim olduğunu vurgulayarak adeta geri kalmış ülkeleri ekonomik kuşatmaya çevirdiğini,hibrit tohumlarla gıdalara hükmederek Gazze’de olduğu gibi katliama hemen dönüşebildiğini vurguladı. Eyyupoğlu Gazze’de askeri kuşatma misali Türkiye gibi ülkelerinde aynı oranda ekonomik yabancı ithal malların tüketimiyle kuşatılmış olmasının milli ekonomiye de zarar verdiğini, markayı yüksek fiyatlarla Yahudi firmalardan alındığını mutlak şekilde Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi derhal milli üretim ve ekonomiye dönülmesi gerektiğini  ifade etti. Gaziantep Oğuzboyları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Huzeyfe Durmaz ise yaptığı açıklamada kendi teknolojimizi kendimizin üretmesi , sadece bir isim hakkı alarak çok büyük paralar ödediğimiz marka isimlerinin büyük çoğunluğunun İsrail menşeli olması, dolayısıyla İsrail’in Gazze katliamını da göz önüne aldığımızda bu olay  bize tekrar yerli milli üretime dönmemiz yönünde önemli bir mesaj veriyor” dedi. Açıklamalar sonunda Hemşeri Dernekleri “İsrail Menşeli mallarının her karının sivil katliamlara yol açması yönünde bir silah olarak döndüğü ve  finans sağladığını bu nedenle Yahudi ve İsrail menşeli malların satın alınmama  kararının katliamın durdurulmasına katlı sağlayacağına inanıyoruz  ve bu nedenle İsrail sermayeli tüm malları boykot ediyoruz “ ifadesinde bulundular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“AMACIMIZ; DAHA NİTELİKLİ BİREYLERİN YETİŞMESİ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.