DOLAR

32,5828$% 0.29

EURO

35,0601% 0.23

STERLİN

40,8541£% 0.13

GRAM ALTIN

2.457,06%0,87

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%0,19

TAM ALTIN

16.268,00%0,18

ONS

2.347,50%0,67

BİST100

9.808,04%0,94

BİTCOİN

2098361฿%0.75103

a
alan18-kopya

MERHABA EY ŞEHRİ RAMAZAN

Ramazan’ın (Kutlu Misafir) anlam ve önemi

Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ramazan ayı, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinden indirildiği aydır.

Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçlu geçirsin.

” Sevgili Peygamberimiz(SAV) şöyle buyuruyor “Ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır. ” Rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların sonuncusu özlemle beklediğimiz Ramazan ayına yaklaştık. Önümüzdeki Pazartesi’yi  Salıya bağlayan gece ilk teravihi kılacağız ve sahura kalkacağız. Kutlu misafirimiz Ramazan, Rabbimizden bize gelen yüce bir davettir. Hidayet rehberimiz Kur’an-ı Kerim’i daha çok okumaya, tefekkül edip yaşamaya çağrıdır. Tuttuğumuz oruçlarla irademizi güçlendirmek ve nefsimizi terbiye etmek için en güzel fırsattır. Sahuruyla, iftarıyla yuvalarımızda huzur ve berekettir. Beş vakit namazın yanında kıldığımız teravihlerle bedenimize sıhhat, ruhumuza sükûnettir. Zekât, fitre ve sadakalarımızla; Yakınlarımız, komşularımız ve bütün kardeşlerimizle aramızda muhabbettir. Bu ayda müminler olarak bize düşen en büyük sorumluluk, bu kutlu misafire gönlümüzde yer açmak, bu ilahi davete yürekten icabet etmektir. Yorulan ruhlarımız, Ramazan-ı Şerifle teskin edelim. Bunalan gönüllerimize Rabbimizden inşira dileyelim. Özümüze ve fıtratımıza yönelik kulluk şuurumuzu arttıralım. Sabır ve merhamet, kanaat ve şükür bilincimizi kuşanalım, elimizi, dilimizi, gönlümüzü, aklımızı, kalbimizi hâsılı ve ruh ve bedenimizi günahlardan korumaya söz verelim. Ramazan ayımız şimdiden mübarek olsun. Gönül ve zihin dünyamız Kur’an’la şifa bulsun. Bu mübarek ay, her türlü sıkıntı ve hastalıktan bil hassa yaşadığımız salgından kurtulmamıza vesile olsun inşallah.  

RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ HADİSLER, SÖZLER VE ÂYETLER

“Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır.Ve son gününün gecesine kadar kapanmaz.”(HZ.Muhammed (SAV))

 “Cennet dört kişinin özlemini çeker, biride Ramazan ayında oruç tutandır.”(HZ. Muhammed (SAV)

“İnsan, Ramazan ayının faziletini bilseydi, yılın hepsinin Ramazan olmasını isterdi.”(HZ. Muhammed (SAV))

“Allah’tan korkunuz, beş vakit namazınızı kılınız Ramazan orucunuzu tutunuz mallarınızın zekâtını veriniz. Rabbinizin cennetine giriniz.”(HZ. Muhammed (SAV))

“İslam beş esas üzerine bina edilmiştir : Allahtan başka ilah olmadığına ve Muhammed’in onun kulu ve elçisi olduğuna şehadet etmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Oruç tutmak, Kâbe’ye hac etmek.”

Hz. Aişe (R.A) anlatıyor: “Ey Allah’ın Resulü, şayet Kadir gecesine tevâfuk edersem nasıl dua edeyim?” diye sorduğunda Peygamber (SAV) şu duayı okumasını söyledi : “Allahümme inneke affun, tuhibbu’l-avfe fa’fu anni.” (Allah’ım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet.)

“Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, sizde onlara örtüsünüz Allah,(Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi. Ve tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp taktir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (Tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonrada akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, ayetlerini insanlara böylece açıklar.”(Bakara Suresi 187. Âyet.)

“Oruç, sayılı günlerdir. Sizden kim hasta, yada yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.”(Bakara Suresi 184.Âyet.)

“Bunlar, tövbe edenler, ibadet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rüku ve secde edenler iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar Allah’ın koyduğu sınırları hakkı ile koruyanlardır. Müminleri müjdele ”(Tevbe Suresi 112.Âyet.)

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÇOK ÖZLEDİK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.