DOLAR

32,2728$% -0.21

EURO

34,8536% -0.06

STERLİN

40,6442£% -0.08

GRAM ALTIN

2.395,37%0,09

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,02

TAM ALTIN

15.754,00%-0,02

ONS

2.310,10%0,38

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2065272฿%0.68516

a
alan18-kopya

VATAN VE HÜRRİYET PARTİSİ’NDE AYASLAN DÖNEMİ

Vatan ve Hürriyet Partisi Gaziantep İl Teşkilatı olağan Genel Kurulunda iş kadını Şemsi Ayaslan İl Başkanlığı’na seçildi. Tek liste ve yoğun bir katılımla gidilen seçimde, Ayaslan tüm delegelerin oylarını alarak yeni İl Başkanı oldu.

24 Aralık 2020 tarihinde, toplumun her kesiminin siyasete katkı sunması ve toplumun her katmanından bireylerin siyaset içerisinde yer alarak düşüncelerini açıklayabilme imkanı sağlamak, Anayasal düzen içerisinde üniter devlet yapısını ve toprak bütünlüğü koruyacak, Cumhuriyet değer ve kazanımlarına sahip çıkmayı ilke edinen, din, dil, ırk, etnik ve cinsiyet ayrımına karşı, bütünleştirici ve birleştirici bir dil kullanarak kutuplaşmanın ve ayrışmanın karşısında duran, birlik ve beraberliğin sağlanması konusundan asla ödün vermeme ilkesiyle kurulan Vatan ve Hürriyet Partisi’nin Gaziantep Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşen kongrede, tüm delegelerin oyunu alan iş kadını Şemsi Ayaslan İl Başkanlığı’na seçildi.

Kongrede yaptığı konuşmada, Vatan ve Hürriyet Partisi’nin devletine, milletine, vatanına, bayrağına, milli değerlere ve Cumhuriyet ilkelerine sadakatle bağlı, Din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ve etnik ayrıma karşı tamamıyla insan odaklı bir parti olduğunu vurgulayan Ayaslan, “İnsanı, insan olarak kabul eden anlayışıyla ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet koruyan milletimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, büyük önderimiz Atatürk’ün ilkelerini esas alan, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya devletleri arasında tam bağımsız kılmak için dişiyle, tırnağıyla mücadele eden anlayışın mimarları olacağız” dedi.

Ekonomiden, hukuka, iş hayatından sosyo – kültürel etkinliklere, aileden iş hayatına bir çok konuya yer veren Şemsi Ayaslan şöyle konuştu;

“Hürriyet Partisi’nin değerli genel merkez yöneticileri, Gaziantep il teşkilatımızın kuruluşundan bugüne emek vermiş il başkanlarımız, siyasi partilerin kıymetli temsilcileri, değerli teşkilat mensupları, sevgili Gaziantepli gönüldaşlarım, saygıdeğer konuklarımız, basınımızın değerli mensupları, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum.

“TÜRKİYE’DE SİYASETE YENİ BİR SOLUK…”

Sözlerimin başında Gaziantep il teşkilatımızda görev alan ve görev alacak tüm yol arkadaşlarıma kutluyor, kendilerinde çalışma kendilerine çalışmalarından dolayı başarılar diliyorum. Partimiz Türkiye’nin dört bir yanında çok hızlı bir şekilde teşkilatlanıyor. Bildiğiniz gibi yirmi dört 24 Aralık 2020 tarihinde Türkiye’de siyasete yepyeni bir soluk kazandırdık.

Vatan ve Hürriyet Partisi devletine, milletine, vatanına, bayrağına, milli değerlere ve Cumhuriyet ilkelerine sadakatle bağlı, Din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş ve etnik ayrıma karşı tamamıyla insan odaklı bir partidir. İnsanı, insan olarak kabul eden anlayışıyla ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ilelebet koruyan milletimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, büyük önderimiz Atatürk’ün ilkelerini esas alan, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya devletleri arasında tam bağımsız kılmak için dişiyle, tırnağıyla mücadele eden anlayışın mimarları olacağız.

“KUCAKLAYICI OLACAĞIZ”

Kucaklayıcı olacağız. Mesleki alanda unutulmaya yüz tutmuş zanaatkar ve zanaatkarlar olan büyük ustalarımızı gün yüzüne çıkarıp günümüz  gençleriyle buluşturup kendimize bir yol haritası çizmeyi hedef edindik.

Vatanımıza, milletimize, toprağımıza ve bayrağımıza hatta oturduğumuz koltuğa layık olup vatan sevgisiyle ilerleyeceğiz.

Partimiz, üstünlerin hukuku yerine, hukukun üstünlüğünü ilke edinmiştir. Kuvvetler ayrılığı, devlet organları arasında üstünlük sıralaması anlamına gelmeyip belli devlet yetki ve görevlilerin kullanılmasından ibaret. Ve bununla sınırlı medeni bir iş birliği ve üstünlüğün ancak anayasa ve kanunlarda bulunduğu var gücüyle bulunduğunu var gücüyle haykıracaktır. Bu doğrultuda tam bağımsız ve tarafsız yargı ile hukukun ön planda olduğu bütün bireylerin kanun önünde eşit olacağı ve eşit davranıldığı yaşam hakkını savunmak boynumuzun borcudur

Hedefimizi kısaca sıralayacak olursak, insana saygının, emeğe saygının, alın terinin heba olmadığı bir Türkiye, her türlü can güvenliğinin sağlandığı, eşlerin iş kazalarında dul kalmadığı, çocukların yetim kalmadığı bir Türkiye. Sabah evinden çıkarken akşam evine dönmeme ihtimali ile eşine, çocuklarına sarılmak zorunda kalan babaların kaygılarından giderilmiş bir Türkiye. Uzun iş saatleriyle haksız yıpranmaların adil bir şekilde düzene konulduğu bir Türkiye.

İşin özeti başka ülkelerde refah seviyesi yüksek olduğu için vatandaşlarımızın terk ettiği değil, bütün hak ve özgürlüklerin sonuna kadar adil bir şekilde sağlandığı, yaşanabilir, arzulanabilir ve özlenebilir bir Türkiye.

“HEDEFİMİZ İNSAN, HEDEFİMİZ VATAN VE HÜRRİYETTİR”

Hedefimiz insan, hedefimiz vatan ve hürriyettir. Partimiz milletimizce genel kabul görmüş olarak milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması için kültürel ürünlerimize sahip çıkacaktır. Hep ileri diyerek gelişmiş ülkelerin de ortak ittifakla kabul ettiği evrensel değerlere, kültürel katkı sağlamaya, ülkemizin teknoloji ve sosyokültürel anlamda gelişimi için gerekli olan bilim, sanat, estetik gibi medeni değerleri geliştirerek en üst düzeye çıkarmak için doğru planlı ivedilikle hayata geçirilecektir.

AHMET ÇOBAN,” AMACIMIZ YEREL SEÇİMLERE KATILMAK”

Bu arada önceki dönem Gaziantep İl Başkanı Ahmet Çoban ise amaçlarının, 41 ilde kongrelerini tamamlayıp yerel seçimlere katılmak olduğunu, şu ana kadar 37 ilde kongrelerini yaptıklarını söyledi.

Kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesine dayanarak Gaziantep İl Başkanlığı’na da bir kadının seçildiğini belirten Ahmet Çoban şöyle konuştu:

“Türkiye’de birçok ilde kongrelerimizi yapmış durumdayız. Gaziantep’te şu anda bu illerimiz arasında oldu. Toplamda37 ilin kongresini gerçekleştirmiş olduk. Hedefimiz 41 ilde kongrelerimizi tamamlayıp seçime katılabilmektir. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer illerimizi de tamamlayarak yerel seçimlere hazır hale gelmektir.

Vatan ve Hürriyet Partisi 2020 yılında kurulan bir parti ve ilk günden bu yana teşkilatlanmalarımızı ve örgütlenmelerimizi yapıyoruz. En son yerel seçimler için hazırlık yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde tamamlayıp yerel seçimlere de katılacağız.

Biz bayanlara pozitif ayrımcılık ilkesine dayanarak Gaziantep İl Başkanlığı’nı bir bayan arkadaşımıza teslim ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde çok güzel şeyler yapacak. Parti olarak da kota olarak da düşünüyoruz. Biz de elliye yakın bayan arkadaşımızla kotalı olarak yer ayırdık. Partimiz gerçekten bayanlara öncelik veriyor. Onların sorunlarını çok iyi biliyoruz. inşallah Şemsi Ayaslan Başkan’ım da bu konuda büyük bir çalışma yapacak, atılım yapacaktır” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAZİANTEP’İN YENİ VALİSİ KEMAL ÇEBER

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.