DOLAR

34,0073$% 0.05

EURO

38,0804% 0.06

STERLİN

44,9096£% -0.05

GRAM ALTIN

2.742,58%-0,07

ÇEYREK ALTIN

4.522,00%0,70

TAM ALTIN

18.113,00%0,68

ONS

2.510,13%-0,08

BİST100

9.668,10%-2,55

BİTCOİN

2179293฿%0.20375

a
alan18-kopya

CAHİDE’NİN CEMAL BABASI KORKUTTU

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Güneş korkuttu. Bilinci kapalı olarak ANKA Hastanesi’ne getirilen Güneş, tedavi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Gaziantep Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Güneş, genel durumunda kötüleşme ve bilinç kaybı ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi. Hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırılan Güneş’e, Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Bilgen tarafından yapılan detaylı tetkikler sonucu kronik karaciğer hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konularak, tedavisine başlandı. Yoğun bakımda uygulanan tedavilerin ardından Özel Gaziantep ANKA Hastanesi Gastroenteroloji Servisi’nde tedavisine devam edilen Güneş, bu süreçte kendisiyle yakından ilgilenen tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederek şifa ile taburcu edildi. 

 “KARACİĞER HASTALIKLARINDA ERKEN TEŞHİS TEDAVİDE BAŞARIYI ARTTIRIYOR”

 Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Bilgen, kronik karaciğer hastalığı olarak da adlandırılan siroz hastalığına dikkat çekti. Dr. Bilgen, hastalıkla ilgili şu bilgileri verdi:

“Siroz olarak da adlandırılan kronik karaciğer hastalığı yaklaşık 1.5-2 kg ağırlığındaki vücudumuzun en büyük iç organı olan karaciğerin çeşitli nedenlere bağlı ileri derecede hasarı sonucu yapısal fonksiyonlarında bozulma olması ve işlevini yeterince yerine getirememesi sonucu meydana gelen hastalıktır. Siroz nedenleri olarak; karaciğer yağlanması, alkol kullanımı, hepatit B ve C enfeksiyonları, kalp ve damar hastalıkları, safra yolu hastalıkları, ilaç ve toksik maddelere maruz kalma ve bazı genetik hastalıklar sayılabilir. Tedavisi sırasında destek için çeşitli ilaçlar kullanılan sirozun, ileri aşamalarında tek ve kesin tedavi yöntemi karaciğer naklidir. “

Dr. Bilgen, hastalığın önemli oranda önlenebilir olduğuna dikkat çekerek, “Düzenli sağlık kontrollerinin önemli olmakla birlikte, hepatite karşı koruyucu aşı yaptırmak, sigara ve alkolden uzak durmak, spor ve egzersiz yapmak hastalıktan korunmak için önemlidir. “dedi

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SURİYE İLE TİCARİ İLİŞKİLER EKONOMİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.