DOLAR

32,5260$% 0.11

EURO

34,9889% -0.14

STERLİN

40,8500£% -0.15

GRAM ALTIN

2.437,55%0,07

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,02

TAM ALTIN

16.175,00%-0,04

ONS

2.330,83%-0,04

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2099255฿%0.31283

a
alan18-kopya

DİYET FOBİSİ

Merhaba sevgili okuyucularım.

Ben uzman Diyetisyen Yağmur Güzel

Bugünden başlayarak sizlerle bire1haber.com sütunlarında birlikte olacağız. Genellikle mesleki olarak sizlerle bilgi ve birikimlerimi paylaşıp, besinlerle olan ilişkimizin doğrularını ve yanlışlarını konuşup, aramızı iyileştirmeyi öğreneceğiz.

Zaman zaman da hayatın içinden konuları gündeme taşıyıp, birlikte çözüm üreterek paylaşacağız. Yaşadıklarımızı ve yaşadıklarınızı dile getireceğiz ve birlikte sevgiyi, saygıyı, mutluluğu arayacağız.

DİYET FOBİSİ

İlk etapta başlığı okuyunca ne de ürkütücü geliyor kulağımıza öyle değil mi? Aslında baştan mağlup başlıyoruz da diyebiliriz. Yahut seviyoruz belki de kalıplara sığdırmayı, tekdüze kılmayı, en can yakanı da kendi bilişsel dünyamızda ‘algı’ oluşturmayı… Nedir bu bizlerin zihnini bu kadar sancılı bir şekilde kurcalayan ‘ diyet fobisi’ ? Hakikaten de bu kavramı bu denli sevimsiz hale getiren acaba bizlerin ta kendisi olabilir miyiz ?

Mesleğe başladığım ilk aylardan itibaren fark ettiğim şey şudur ki , diyet yapmak şöyle dursun diyet kelimesinin kulaklarda yankılanması dahi  ne yazık ki çoğu birey için kabus haline gelmiş vaziyette. Bu inanın son derece trajik bir durum. Gel gelelim ki, durumun bu kadar komplikeleşmesine neden olan birçok olumsuz faktörlerin  olduğuna da eminim. Çevre baskısı, sosyoekonomik nedenler, popüler kültürün dayattığı açlık diyetleri, birey kıyaslamaları, psikolojik dalgalanmalar ve daha niceleri… Basit tanıma bakacak olursak eğer beslenme, sağlığı korumak ve geliştirmek maksadıyla vücuda ihtiyacı olan besin ögelerinin yeterli miktarda alınmasını gerektiren fizyolojik bir davranıştır. İşte bu kadar ! Kavrama gereğinden fazla olumsuz anlamlar yükleyip sağlığımızı fark etmeden tehlikeye atıyoruz. Ya da yaşam kalitemizi en alt seviyelere indirip bedenimizin bizlere  verdiği sinyalleri göz ardı ediyoruz kim bilir ?  Hadi artık, buna son vermenin vakti !

İşe her şeyden önce pozitif olmakla başlıyoruz. Acaba yapabilir miyim,başarabilir miyim gibi endişe verici detaylarda boğulmayı hemen bir kenara bırakıyoruz. Sonraki aşama, kendimize uygun doğru bir beslenme planıyla alışkanlıklarımızı ona göre revize ediyoruz. Ve final , bedenimize yaptığımız bu en büyük iyilik için kendimize kocaman sarılıyoruz!

Sevgiler…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

625 KALEM İLAÇTAKİ SIKINTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.