DOLAR

32,5224$% 0

EURO

34,8401% 0.05

STERLİN

40,8365£% 0.55

GRAM ALTIN

2.422,12%1,78

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%1,51

TAM ALTIN

15.816,00%1,48

ONS

2.318,35%-0,01

BİST100

10.045,74%-0,37

BİTCOİN

1861329฿%-4.46038

a
alan18-kopya

YENİ SEZON HAYIRLI OLSUN

Spor Toto Süper ligde 2022 – 23 sezonu başladı. Tüm takımlara başarılar dilerken, temennim sadece futbol izleyebileceğimiz, yan yollara sapılmadan hak edenin maçları kazanacağı, ara sokaklardan birilerinin çıkıp pişmiş aşa su katmaması.

Ligin ilk haftasında Gaziantep FK’nın, Sivasspor deplasmanında oynadığı maçı Sivas’a giderek 4 Eylül Stadında izleme imkanı buldum.

Sivas şehri, Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı, yıllaaar önce Askerlik görevimin acemilik bölümünü yaptığım şehir. Futbolda ise Sivasspor son yıllarda lige damga vuran, geçtiğimiz sezonda başarılarını Türkiye Kupası ile taçlandıran bir takım.

Maç öncesi açıkçası, Gaziantep FK’yı çok yakından izleme, oyuncuların hazırlık dönemini takip etme, yeni transferlerin neler katabileceğini görme imkanı bulamadığım için, rakipte Sivasspor olunca kafamda soru işaretleri vardı.

Karşılaşmaya ev sahibi olma avantajıyla Sivasspor biraz daha baskılı golü erken bulabilme düşüncesiyle Gaziantep kalesine daha fazla giderek başladı.

Maçın başında kaleci Günay’ın kurtardığı iki topun ardından Gaziantep FK oyunda dengeyi sağladı, üzerindeki ürkekliği attı ve Sivas kalesine daha fazla gitmeye başladı. Nitekim 23.’üncü dakikada da bunun semeresini Maxim’in çok güzel frikik golüyle aldı.

Dakikalar ilerledikçe, Gaziantep takımı rakibine üstünlüğünü daha fazla Sivas yarı alanında futbol oynanmaya başladı. Gol pozisyonları olabilecek pozisyonlar oluşturuldu ama cezaalanı içerisi ve çevresinde Maxim’in dışında yaratıcı başka oyuncu olmaması, geçtiğimiz sezon Gaziantep FK’yı ayakta tutan futbolculardan Figueiredo’nun da henüz hazır olmadığı görüntüsü ile bu ataklar Sivasspor tarafından rahatlıkla geçiştirildi.

Dakikalar 60’ı göstermeye başlarken, Gaziantep FK’da ise yavaş yavaş düşüş görülmeye, Sivasspor’un ise daha fazla atakları gelmeye başladı. Teknik Direktör Erol Bulut, oyuncu değişiklikleri ile müdahale etmeye çalıştı ama çözüm olmadı ve Cezasahası dışından atılan şuta Hanousek eliyle müdahale edince kazanılan penaltıyı, bana göre hem Sivasspor’un hem de maçın en iyi oyuncusu Gradel gole çevirdi ve skora eşitliği getirdi.

Maç 1-1 bitti ve Gaziantep FK başlamadan önce zor gibi görünen bir deplasmandan puanla dönerek sezona en azından puanla merhaba dedi.

Peki Gaziantep FK’nın eksikleri neydi diye soracak olursanız ?..

Öncelikle, bu takıma iyi bir golcü şart. Rakip cezaalanı içerisini karıştırabilecek, hem gol atabilecek, hem arkadaşlarını pozisyonlara sokabilecek bir hatta bana göre iki oyuncuya mutlaka ihtiyaç var.

Maç boyunca, Gaziantep FK oyun başlatırken aynı yolu denedi, Kaleci Günay sağa doğru açılan Ertuğrul’a, o sola doğru açılan Djilobodji’ye, rakip baskı yapınca kaleci Günay’a ve yeniden Ertuğrul’a gönderilen toplar ve en sonunda uzun pas ve kontratakla gol aramak.

Madem oyunu defanstan başlatmak istiyorsunuz, o zaman ortasaha oyuncularınızın daha hareketli olması, top almak için geriye gelmeleri ve aldıkları toplarla da takımı hemen atağa kaldırmaları gerekiyor. Bu özelliklere sahip futbolcu var mı ? Maxim’in dışında hayır. Zaten rakip top Maxim’e geldiğinde bir iki oyuncu ile baskı yaptığında ataklar başlamadan kesilmiş oluyor.

Gaziantep FK’nın bu sezon en flaş transferi Lazar Markovic’i ise henüz hazır görmedim. Belli ki Markovic’in daha zamana ihtiyacı var.

Defansta ise özellikle Djilobodji’nin daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü, arkasına çok adam kaçırıyor ve geri dönmekte, atakları kesmekte zorlanıyor.

Sözün özü, Gaziantep FK, orta sahaya yaratıcı, takımın pas opsiyonu olabilecek, atakları yönlendirebilecek yani maestro diyebileceğimiz bir oyuncu almak zorunda. Çünkü, Maxim kilitlendiğinde anahtar açılmıyor ve o zamanda dışarıda kalıyorsunuz.

Hücumda ise yazımın başında dediğim gibi cezaalanı içerisinde gol vuruşu iye olan, gol atmanın yanı sıra arkadaşlarını da pozisyona sokabilecek iyi bir oyuncu ne yapıp edip alınması gerekiyor.

Umarım, Teknik Direktör Erol Bulut ve yönetim de bizim gördüklerimizi görmüştür ve eksiklerin giderilmesi için kolları sıvamıştır. Aksi halde bu takım gol bulmakta zorlanır.

Türkiye liglerinde mücadele eden tüm takımlara yeni sezon hayırlı olsun. Sakatlıksız, az cezalı, centilmence, hak edenin hakkını aldığı, yolların düz bir şekilde gidildiği maçlar dileğiyle…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KEMAL BAĞCI VE BASIN BAYRAMI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.